Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve firmě od loňska pracuji na pozici směnárník (cashier). Dne 29.6.2009 za mnou přišla nadřízená a za účasti svědkyně proběhla ústní dohoda o tom, že od 1.7.budu vykonávat vedoucí funkci Branch manager jedné z poboček(dále BM) se zkušební dobou 2 měsíce, poté dostanu smlouvu papírovou(čili od 1.9.). Výkaz o práci jsem vyplňovala jako BM, podepisovala nadřízená. Úvazek 7,75 hod/směna. Na výplatní pásce jsem měla 7,5 hodiny. Bylo mi vše dopláceno v prémiové složce a rozepsáno na zvláštním papírku. V září jsem smlouvu nachystanou neměla, má důvěra byla velmi naivní. Dne 14.10.proběhl meeting, kde dostali všichni BM výpověď(aniž by kdokoliv cokoliv tušil!), výp.doba 2 měsíce (od 1.11.) s nárokem na odstupné. Mě se to prý netýká, neměla jsem smlouvu na BM. Prý se smlouva dává až po nějaké době reálné praxe...a mezitím již v září se dozvěděli od majitelů o zrušení této fce a nepovažovali za nutné mi dávat smlouvu. Prý se stávají i horší věci...Písemně jsem upozornila pana jednatele na to, jak se věci mají a že trvám na své pozici. Nechce se mnou komunikovat písemně, pouze ústně...Nechce uznat nic. Snažila jsem se vykonávat úkony, vyplývající z pozice BM. Vše je stanoveno ve směrnicích. Proběhla reorganizace, vznikly nové pozice a zaměstnavatel nevydal nové směrnice. Směny za 10/2009 jsem si vykázala opět jako BM. Výplata nesouhlasí s tím, co bych očekávala. Firma jedná se zaměstnanci jako s malými dětmi. Nedodržuje přestávky v práci ani max.délku směny (směny jsou třeba celodenní a do výkazu o směnách si to máme rozepisovat do dvou dnů). Rovněž hygienické podmínky na pobočkách jsou příšerné. Jsem opravdu znechucená a hodlám to řešit. Mám mnoho svědků, kteří potvrdí, že jsem vykonávala BM. Bohužel má nadřízená, která se mnou ústní dohodu udělala a taktéž svědkyně se bojí, že kdyby mi pomohly, ztratí práci... Mám ovšem další svědky. Děkuji za Váš názor.
Poradna v tomto diskuzním fóru je zdarma a řídí se pravidly pro vklá/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.