Nejste přihlášen/a.
(Tento článek slouží jen pro dívky)
Ahoj, mohla by mi nějaká z vás prosím pomoct? Mám na všechno smůlu, nikdy jsem nechodila s klukem který to myslel vážně, každý kluk kterýho chci mně nechce a nevrbí o mně zájem, buď si ze mně dělá srandu, nebo mně pošle někam, ve škole jsou na mně všichni hnusný, i malý děti (mně je 14) jsou na mně hnusný, všichni o mně ví svoje přitom já nejsem taková jakou oni myslí, cejtím se osamělá, všichni se ke mně chovají jako ke kusu hadru, už nemám ani pořádnou kamarádku který bych se svěřila o svích problémech, s kamarádkou vydržím nejmíň 2 měsíce, pak už to jde s kopce a kamarádky mně pošlou někam, nejhorší na tom je že já jim řeknu tajemství a oni ho použijou proti mně, všem jsem dobrá jen když něco potřebují, všichni mi nadávají, zesměšňují mně atd. Já už nevím jak dál, prosím pomocte mi, snažím se změnit ale nejde to. :/
Ve 14ti letech kluka na vážný vztah? Nesnaž se vyrovnat ostatním. Zatím buď kamarádkou všem. Holkám i chlapcům. Snaž se být přívětivá, pomáhající, ale nenech se sebou manipulovat. Prožívej s každým nějakou záležitost, uč se objevovat zajímavé typy osob, z každé osoby si vezmi nějaké ponaučení. Život není o tom, že nutně musíš s někým chodit. Zatím se musíš naučit vycházet sama se sebou.
Vzdělávej se, buď sebevědomá. Buď lidem příjemná. Nepomlouvej, nebav se o jiných, kteří u toho nejsou. Pokud vyzradíš nějaké tajemství jiných, budeš neoblíbená, vše se rozkřikne. No a o svoje tajemství pečuj, jako o koření šafránu. Jenom špetku a jenom někdy. Zřejmě kamarádky zahltíš a ony se od tebe odvrátí.
Zaměř se na sebe, na svoje vlastnosti, trénuj se v trpělivosti, samostatnosti, v různých dovednostech. Podívej se, co by tě zajímalo v různých zájmových činnostech. Jakým směrem bys chtěla nastartovat svoji životní cestu. Jsi přihlášená do knihovny? Hledej tam knihy /nebo knihovnice pomůže/ jak se zdokonalit v komunikaci, jak zvládnout dospívání, jaké zvolit povolání, školu. Jsi ještě dítě, hledáš se. Na chození s přítelem je ještě času dost. Nemáš přehled o sobě ani o světě. Ještě vidíš svět růžově, ale i to co prožíváš tě formuje a utváří náhled na svět. Je dobře, že o tom přemýšlíš.
Chození je závazek. Pokud byste si s někým padli do oka, je velmi pravděpodobné, že by to rodičům nebylo vhod. Též je velká pravděpodobnost, že vztah nevydrží, a rozejdete se. Budeš nešťastná, nespokojená, smutná. To za to nestojí.
Ty platonické lásky ještě přijdou a nejlepší jsou ty prázdninové. Nemusíš mít nutně kluka ze své školy a okolí bydliště. Prázdniny jsou za chvíli, můžeš doufat, že se s někým zajímavým potkáš a budete si dopisovat. To úplně stačí..
Zdravím. Ono to chce začít u sebe. Polož si otázku, jaká jsi vlastně Ty sama, jak se k druhým chováš, jestli si máš s druhými co říct, co máte společného..? Svěřovat by ses měla jen těm kterým důvěřuješ. Ne si neustále vylívat srdíčko, ale také naslouchat druhým a nemluvit pořád jen o sobě. Zapracuj na svém sebevědomí a pečlivě si vybírej lidi, kterými se obklopuješ. Není špatné pomoci druhým, ale využívat se nenech. Chovej se k druhým tak, jak chceš ty, aby se oni chovali k Tobě. Je to vše o tom co z Tebe vyzařuje a chovají se k Tobě tak, jak jim Ty sama dovolíš. Pokud se k Tobě někdo nechová dobře, neboj se ozvat. A s klukama si hlavu nelámej, nic nemáš zmeškáno a ve 14ti letech Tě to fakt nemusí mrzet. Buď nad věcí a neber to zase tak vážně v tomto věku. Jsi v pubertě tak spoustu věcí vnímáš možná citlivěji, ale to hezké máš všechno před sebou, tak se netrap a hlavně nepropadej sebelítosti! Pracuj na sobě, dobře se uč a najdi si i nějaké zajímavé koníčky, které dávají spoustu příležitostí seznamovat se s novými lidmi.
Jestli bys na tom byla tak moc špatně a nikde neměla zastání, zavolej mezi 9. a 21. hodinou na linku důvěry pro děti 608902410. Nemusíš se ani představit, jen říct své trápení. Když jsi našla tuhle poradnu, kde může odpovědět každý , tak linka s odborníky by mohla pomoci lépe. Najít o lince více by neměl být pro Tebe problém. Sama zatím přemýšlej, kde děláš chybu. Jestli si necháš moc líbit, jestli jim vadí, jak vypadáš, v čem chodíš nebo jak reaguješ v určitých situacích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.