Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, trápí mě docela velký problém. Docela dost trpím na výtoky, gynekoložka nic nezjistila a navíc se tam dole taky dost potím, takže např. po jedné hodině ve škole, když se zvednu a jdu do jiné třídy, tak mám celý spodek mokrý. Pak když dám např. nohy trochu víc od sebe, tak je to strašně cítit. Už jsem z toho docela zoufalá. Nosím rifle, tlustá nejsem. Měl někdo taky podobný prblém (ženy) a jak jste to řešily? Trochu se stydím o tomhle mluvit gynekoložkou, ani nevím jestli by mi s tímto nadměrným pocením v intimních místech pomohla? Děkuji za opdovědi.
Kupte si vlhčené ubrousky a po každé toaletě se otřete. Dbejte na zvýšenou hygenu, noste s sebou rezervní kalhotky, slipové vložky jsou také řešením, ale hlavně! nestyďte se a řešte s gynekoložkou.
Nenoste džíny, jsou neprodyšné, náchylnějším mohou způsobovat zdravotní problémy, noste něco vzdušného.
Nenoste nic z umělých materiálů, džíny vynechte, noste tenkou bavlnu. Oteplí se, zanedlouho bude počasí na nějaké vzdušné tříčtvrťáky, nebo sukni, šaty. Hlavně dbejte na zvýšenou hygienu.
Gynekolozka nic nezjistila...? Tomu se neda uverit, kdyz mate vytok, musi to mit pricinu a ten pach je patologicky priznak, nejspiš nejaky "tripl", tak jestli nelzete a chcete to resit radeji vymente lekare !
Ta sukně by byla nejlepší.Změňte styl. Bude jaro, tak se to hodí. A doma choďte v sukni naostro, ať větráte. A pokud se myjete, tak nepoužívat běžná sprchová mýdla, či gely. Raději něco speciálně pro intimní hygienu. On trochu výtok bývá, to souvisí s hormonama. Taky se někdy i u mladých vyskytuje lehký únik moči.Pach znamená rozklad těchto tekutin. Zejména jestli na těch kalhotech byly skvrny včerejší.
Nejsem žena,ale zkusím taky poradit.Jak už bylo napsáno - nenoste rifle,ráno sprcha hlavně dole na pipině,inkontinenční vložky,změna gynekoložky.Ve škole se o přestávce osprchovat nemůžete,ale doporučím Vám koupit si mycí pěnu ve spreji.Nemusí se oplachovat vodou.Čistí a nesmrdí.Je to sice butela a tak budete na toaletu chodit s kabelou,ale pomůže to.Mám manželku na plenách a když někam jdeme,tak beru sebou.Ona se otře,našplíchne a je čistá bez odéru,výtoků a bolestí dole.Doma po návratu samozřejmě znovu klasická sprcha.Používáme tento dle obrázku a píše nám to naše praktická lékařka a tak ho máme zdarma,ale dá se koupit i bez receptu v lékárně.Koukám na strýčka googla,že existují i menší balení google.cz/... tak snad si vyberete.Hlavně ale řešte příčinu proč se Vám to stává.Pokud teda tuto radu vezmete od chlapa.A nestyďte se mluvit o tom s doktorkou.Jsou horší věci na světě.I chlapi mají své problémy,ale nemají svého gynekologa a tak to musí říkat a ukazovat své doktorce.
A ještě dodatek: Holíte se dole,doufám.I to zarostění se hůř udržuje vůči pocení a výtokům apod. Já vím.Je to intimní,ale Vy jste anonymní a já o tom mluvím a píši normálně,protože mám něco podobného s manželkou doma a nestydím se za to.
Doporučím , znovu ke gynekologovi. Trpím na stálé výtoky od mládí, a intimky jsou hodně praktické ( často měnit ), ale někdy je to o hodně horší ( " mám celý spodek mokrý " , s nějakou infekcí je výrazně větší výtok i zápach, a to pak vyžaduje přeléčení, čím dřív, tím líp. poznáte ten rozdíl ( zejména v tom směru " mám celý spodek mokrý " )
Vyholení , ani hodně častá hygiena vám už na tenhle level problémů s výtokem bohužel opravdu nepomůže. nemyslím neudržovat více než běžnou hygienu, ale opravdu pak už vás mytí po hodině bohužel nijak nevytrhne.
Mít "spodek"úplně mokrý po hodině sezení rozhodně normální není a nemyslím si, že by to bylo obyčejné pocení, zvláště když píšete, že jste štíhlá. problém tam bude, ale to by Vám opravdu měla říct gynekoložka. Předpokládám že džíny nenosíte v jednom kuse třeba měsíc bez vyprání. nejde mi do hlavy co by mohlo tak strašně cítit, jak říkáte. Dále říkáte že hodně trpíte na výtoky a přitom Vaše lékařka na nic nepřišla. Každý abnormální výtok má nějakou příčinu, není to samo sebou. Ale nemyslím si, že by pomohlo nějaké holení, protože dříve, teda za mých mladých let jsme se přece vůbec dole neholily, ani třísla ne, natožpak úplně všechno a také jsme nezapáchaly a nadměrně se nepotily. A dodržovaly jsme normální hygienu, žádnou přemrštěnou, abychom po každém čůrání pádily na bidet. Ani to tenkrát nebylo. Prostě se pořádně umýt ráno a večer. Předpokládám že jste ještě hodně mladá a abyste už teď používala den co den vložky se mi nezdá. A nakonec ty budou také cítit a abyste to nějak uhlídala, tak každou hodinu měnit, ale stejně se mi to nelíbí. Přece netrpíte žádnou stařeckou inkontinencí, spíše to bude ten výtok a ten se rozhodně musí léčit. Změňte teda gynekoložku jestli to jde. Výtoky můžou být způsobeny také nachlazením orgánů.
Tohle si prostudujte.
Kdysi jsem dostala důležitou radu od starého zkušeného lékaře, co za hodně roků praxe vypozoroval. Žena, která se několikrát denně myje na intimních místech, je mnohem více náchylná na různé infekce, plísně, kvasinky, záněty ...totiž tím se narušuje přirozená mikroflora a prostě se jí vše hned chytne. Dodržuji tuto jeho radu čtyřicet roků a jsem v pořádku. Z toho vyplývá, že všeho moc škodí.
Ještě mám od něho jednu radu, když se mi narodila dcera. Maminky, co připravují holčičkám dosti teplou koupel, zadělávají jim na celoživotní náchylnost k zámětu močovýlch cest. U několika kamarádek se mi toto potvrdilo, ale komu není rady...
Sprchujete si ráno intimní partie? Bez sprchy byste neměla vyjít z domu, jako si čistíte zuby po jídle, tak je nezbytné nevynechat ani tento hygienický akt. Jak výše napsáno, nepoužívejte obyčejná mýdla. Vyzkoušejte mýdla na intimní partie s mléčnými bakteriemi. Je jich velká nabídka, jistě najdete to, které bude vyhovovat.
Džíny jsou z pevné, neprodyšné látky, nevětrají, neodvádí dobře pot. Noste volnější kalhoty, sukni, šaty. Spodní prádlo z bavlny.
Proti pocení pomáhá šalvěj - můžeš pít čaj, dělat si oplachy odvarem, dá se koupit i sušená v kapslích. Na ten výtok si kup kontryhel, zase ho můžeš pít, ale doporučuji hlavně výplachy. Kup si v lékárně nějaký irigátor, třeba od Rosalginu, uvař kontryhel, stačí jeden sáček (nebo vrchovatá lžíce sypaného) na půl litru, po vychladnutí přelij do irigátoru a vypláchni pochvu.
Čaj ano. Výplach pochvy bych moc neradila, zkusit se může, ale narušuje to právě kyselé vnitřní prostředí. Pokud je zdravé. Zde by to měl posoudit a doporučit lékař. Oplach vnějších rodidel může, nebo si i sednout do dubové kůry /sedací koupel/. Abyste si nemyslela, jsem také spíše pro bylinky, ale za mě, tohle si můžeme zkusit my staré babky, co se nám již o nic nejedná, a jsme schopné trošku experimentovat a umíme posoudit co a jak, co už je přes čáru. U mladé dívky bych radila změnu toho odborného lékaře.
Dobrý den.
Taky mi kdysi gynekoložka na tyto problémy radila neomývat spodní partie často mýdlem, stačí vlažnou vodou, do koupele nepřidávat pěnu a lepší je sprchovat se a používat bavlněné prádlo. Někde jsem četla, že na úpravu mikroflóry je dobrý bílý jogurt – jak již je zde uvedeno, ale do jogurtu namočit tampon a rychle jej vsunout do pochvy (nabobtná). Nejlépe nechat působit přes noc a opakovat i několik dnů. Mám to vyzkoušené, nic se mi nestalo. A raději používám slipové vložky.
aja: Nemusí měnit gynekologa když se stydí říct svůj problém.Musí mu to ( jí ) hlavně říct jaký má problém.Ano - máte pravdu že ,,výtok,, něco způsobuje.
Většinou nějaká infekce -to je jasné.Dal bych antibiotika a zakázal tampóny - strkáte si to do ,,pipiny,, a pak máte problémy .Používejte vložky a nechte tomu volnej průběh.
Pro tazatelku: Neholte se dole a umívejte se pokud to půjde obyčejným mýdlem.Nepoužívejte ty navoněný .Tím nechci říct nic špatného.
Trvalo mi roky abych nakonec zjistila, ze mi velke problemy zpusobovala mydla, i neparfemovana, i ta z reklam co jsou plna hydratujicih kremu, bla bla bla. Kez by mi tehdy nekdo poradil at je nepouzivam. Tak jednoduche, pouzivam jen sprchove gely a mam pokoj! To by byla velka nahoda, kdyby to u vas take tak bylo, ale za zkousku to stoji. Davejte si pozor na to, cim se myjete, nebo v cem perete.
Teď to napíši trošku sprostě a nějaký sysák to smázne - nepoužívejte mýdla na pipiny ale jen přírodní věci.Staré babky věděli čím si to čistit a problém nebyl.Ženy vraťte se k přírodní kosmetice.Dělejte si odvary z např.březové kůry a oplachujte se
Snad jsem žádnou ženu,dívku,slečnu neurazil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.