Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je trestné okřiknutí?

Od: cesmina* odpovědí: 9 změna:

Je nějak trestné ,když se vyhubuje sousedovic dětem za to ,že jsou na mém pozemku a začínají ničit můj majetek .Nebo je lepší jít za jejich rodiči.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Musíte vědět, jak na to. Třeba "Vy spratci, já vás přizabiju!" Je vyhrožování. Kdežto "Okamžitě se zdržte závadného jednání!" Projde u každého soudu.:)

16.04.17 20:46

*smich*

hodnocení

1x

Trestné netrestné, kdybych chytil cizí haranty, jak mi demolují můj majetek, tak bych je vyrychtoval. Vykrákal je za uši a vyhodil. A mohli by si přijít rodiče stěžovat.

iz*
hodnocení

0x

Trestné to snad není, ale proč hned okřikovat? Já bych dětem řekla, že si nepřeju, aby ničily můj majetek. Případně bych jim i ukázala, kde začíná můj pozemek. (Možná by neškodilo nějaké označení, bez něj si děti v zápalu hry nemusí uvědomit, že vstupují na cizí pozemek.)

vanad1*

Opravdu? A co uděláte, když vás osloví mužským nebo ženským pohlavím? Nic. Na mém pozemku nemají co pohledávat a zařvu, ať vypadnou. Není doba na nějaké pardony. Krutost takových malých lumpíků je až zarážející a do očí vám, také díky ochraně zákona vynadají tak sprostě, že vám polezou oči z důlků. Děti v zápalu hry umlátily plameňáka ! Jak bylo nedávno ve zprávách.

iz*

Já mezi okřiknutím a používáním vulgarismů vidím rozdíl. Vy ne?

Říct dětem, co dělají špatně nebo chybně lze i slušně. Ty děti ze ZOO nejspíš moc slušných příkladů neměly...

still10k*
hodnocení

0x

Trestné to není. Pokud je nebudete vysloveně urážet, tak vám nic nehrozí.

Jen mě na tom zaráží, jak takhle může přemýšlet svobodný člověk ve "svobodné" zemi *plac*

72mona3*
hodnocení

0x

Trestné? To ne, ale jaký následek to bude mít...

Máme mladé sousedy, tatínek se pořád vrtá v autech, před rokem pořídil letitého "pincka", projížděli ho s klukem v okolních uličkách. A pak ještě další motorové cosi, co bych asi nazvala skútrem, aby mohl jezdit i malej sám. A jeden den o víkendu, zatímco se tatínek zase v garáži vrtal v autě, malej jezdil kolečka kolem zahrad. Bylo to jen takové monotónní vrčení, já byla na zahradě a nijak jsem to neřešila. A najednou z jednoho okna přes ulici vylítnul "dědek" a začal na něj řvát, ať s tím táhne někam... že je po noční, nemůže spát, slušný lidi, že chtějí mít klid...! Já na to koukala jak blbá (jestli vyspával po noční u otevřeného okna do ulice a čekal jen zpěv ptáků). *zeď* Klouček zastavil, zbledl a utíkal domů, tlačíc skútr. Když jsem se pak bavila s jeho tatínkem, říkal, že byl úplně v šoku, že mu ani nedokázal říct, co se stalo. Jen že na něj někdo křičel.

Takže s "okřiknutím" bych až tak nespěchala, ovšem ozvat se, to zas jo. M.

doplněno 16.04.17 22:47:

Samuraji, ano, je to úplně jiná situace. Přesto je třeba si uvědomit, že i v očích toho nerudného souseda byl ten klučina parchant, který ho omezuje, otravuje ( v jeho ulici, v jeho životním prostoru, ruší jeho ticho...) Takže proto říkám, že netřeba hned řvát. Děti si vůbec nemusí uvědomit, že dělají něco špatného. Takže ozvat se ano, ale vyskočit jak čertík z krabičky až v případě, že se předchozí napomenutí minulo účinkem. Já mám třeba nacvičený "kamenný ksicht", který funguje dokonale bez jediného slova.

Tohle je něco jiného. Pokud si děcko jezdí (na něčem motorovém) kolem pozemků, zahrad apod. tak je to OK. U toho bych se vůbec nevzrušoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]