Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celková narkóza po jídle

Od: frantis* odpovědí: 15 změna:

Co se dělá s lidmi, kteří bezodkladně potřebují operaci v CA a nejsou nalačno?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co asi dělají s lidmi po bouračce v autě,neboi pracivním úrazu po polední? Prostě musí podstoupit dané riziko nebyť by hrozil větší problém tzv nebezpečí zprodlení (např smrt oné osoby).Proto dopr předpisy třeba pamatují na variantu odvezení do nemocnice pod vlivem-když hrozí opět nebezpečí zprodlení!

iz*
hodnocení

0x

Toto je otázka pro anesteziologa, ale lékaři sem nechodí...

Mě by zajímalo, jak si můžete být tak jistá, že sem žádný člověk, lékařského zaměření nechodí.

iz*

Ač se to nemá, odpovím otázkou: Už jste tu viděl kvalifikovanou lékařskou odpověď?

Neviděl, ale chodí sem moje švagrová, která tedy zatím ještě doktorkou není, ale za rok doktorkou snad bude. A připadá mi nepravděpodobné, že by sem opravdu žádný lékař nepáchnul, alespoň juknout.

iz*

Máte pravdu, neměla jsem napsat, že sem nechodí, měla jsem napsat, že tu žádný lékař neodpovídá. Seriózní lékař by stejně ve většiné "zdravotních" otázek doporučil návštěvu lékaře...

hodnocení

0x

Laický názor, vypumpuje se třeba žaludek?

hjf
hodnocení

0x
Se mnou nedělali nic. Ale hrozí, že člověk ten obsah žaludku vdechne.

mate59
hodnocení

0x

Nic,ale po probuzení z narkózy se často dostavuje zvracení a pak to mají o to horší.

pb®
hodnocení

0x
Prostě se operují. U urgentních případů nikdo nebude řešit plný žaludek. To jen při plánovaných operacích či zákrocích v narkóze musí být pacient na lačno, ženy nesmějí menstruovat, někdy dokonce chtějí i potvrzení, že žena není těhotná.

hodnocení

0x

Zdravím,také jsem si položila otázku,co dělají lékaři,když potřebuje operaci opilý člověk. Určitě se stává,že při bouračkách nebo jiných úrazech jsou lidé pod vlivem,ale musí být neprodleně operováni. Pro ně musí být narkoza také dost nebezpečná. Nevíte někdo? Samozřejmě, pít se nemá...;). JISKRA

sebod*

jiskro. Vždycky se zváží to, co je pro pacienta bezpečnější. Zda operovat pod vlivem (pacienta, nikoliv lékaře ;)) nebo nechat pacienta vystřízlivět.

S jídlem to samé. Vždy se řeší, co je nejnutnější udělat. To máte jako u masivního krvácení při nehodě. V první řadě je třeba ho zastavit. Jedno jak, jestli třeba špinavým hadrem.

Děkuji,myslela jsem,že mají lékaři něco,co dotyčnému zminimalizuje alkohol v krvi,nějakou kapačku nebo tak, než ho uspí . JISKRA

karlik*
hodnocení

0x

Řeší se to speciální intubační technikou (zašpuntování jícnu).

lidus*
hodnocení

0x

Sice si nic nepamatuji ale po vážném úrazu jsem byla zrovna po snídani, odoperovali mi vše co bylo třeba a uvedli do umělého spánku. Myslím, že někdy není čas čekat a není ani možnost se ptát, něco jiného je plánovaná operace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]