Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto borelióza?

Od: darek odpovědí: 15 změna:
Zdravím, před nedávnem jsem si vytáhnul klíště, včera se mi tam udělal flek a dnes ráno byl větší, nevíte co by to mohlo být?
Je toto borelióza?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Kolik seriózních zodpovědných lékařů asi tak ordinuje přes internet, co myslíte? Upalujte k doktorovi!

72mona3*
Pokud si chcete počíst: borelioza.cz/... Kdyby se mi v místě štípnutí hmyzem a hlavně klíštětem utvořilo toto, tak nepřemýšlím a hned mažu k doktorovi. Borelióza je takový strašák, že bych nic neriskovala. Každý nemá to štěstí ve formě "varovné červené skvrny"a pak se potýká s nevysvětlitelnými zdravotními komplikacemi a až dodatečně (to znamená pozdě) se to řeší. Takže kopíruji větu od @ivzez - Upalujte k doktorovi!
doplněno 09.05.17 11:17:

@salamos - krevní testy boreliózu prokážou zhruba až po dvou měsících.

hbcn
hodnocení

1x
To nepozná ani doktor. Takhle brzy stejně nejde nákaza v laboratoři zjistit. Doktor vám prostě dá antibiotika. Tak si k němu zítra zajděte.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud to bude, čím dřív začnete brát antibiotika, tím menší problémy budete mít v budoucnu. Pokud něco zanedbáte a co Vás případně čeká, najdete na www.borelioza.cz .

hodnocení

0x

Já mám pocit, že se vám to zanítilo. Každopádně doktor by to měl vidět, případně nasadit ATB.

jankaa
hodnocení

0x

Ten bílý střed by tam neměl být.

hodnocení

0x

Zdravím, také mi to připadá spíš zanícené - je to hrbolek? Antibiotika budou vhodná i tak, nechala bych posoudit lékaře.

hodnocení

0x

Těžko říct. Borelioza se projevuje tak, že se časem flek zvětšuje. Uprostřed je světlá kůže a červeným ohraničením. Být vámi, zajdu k obvoďákovi, ten vám odebere krev a zítra máte výsledek s případnými antibiotiky.

hbcn
To není pravda. Takhle brzy nejde borelióza zjistit. Dostane antibiotika preventivně.
fram

Světlý prostředek, jo? wikiskripta.eu/...

hodnocení

0x

Krev je možno testovat na borelie nejdříve za 4 až 6 týdnů. Dřív nic nezjistí. K praktickému nebo ke kožnímu bez objednání.

fram
hodnocení

0x

Může erythrema migrans (flek b.) být: wikiskripta.eu/...

Zvlášť je-li to klíště od Kutné Hory kliste.cz/...

Takhle brzo zachycená půjde ještě dobře léčit, oni doktoři rádi šetří antibiotiky, tak je žádejte a pak baštěte jogurt, jsou širokospektrá. Nepodceňovat, pak se ve vás usalaší borrélie nadlouho.

fram

Ještě doplním, že doktoři předepisují antibiotikum při fleku od velikosti pětikoruny, alespoň na Bulovce.

hodnocení

0x

Pisatel, který píše, že krevní testy prokáží boreliozu až za dvě měsíce, se mýlí, asi před pěti lety jsem s flekem šla k lékaři, udě,al mi odběr, druhýá den mi řekl, že tam je, dostala jsem antibiotika a po té šla postupně ještě 2 x na odběr. pro kontrolu..

72mona3*

Klasický odběr krve? Nebo biopsii? O době rozšíření protilátek na borélie se totiž všude píše téměř shodně. I v tom odkazu, který jsem vložila já, se píše, že v krátké době po kousnutí to v krevním oběhu poznej nejde. Jedině, pokud se udělá biopsie daného místa. *nevi* M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]