Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravenky versus hotovost

Od: bomba* odpovědí: 14 změna:

Zdravím a přeju krásné Velikonoce,

mám dotaz, mohu žádat po zaměstnavateli hotovost za stravenky, které mi chce nabídnout?

Děkuju B.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den... požádat samozřejmě můžete, ale pochybuju, že se dohodnete. Na stravenky poskytované zaměstnancům má zaměstanavatel daňové úlevy od státu, v případě vyplácení hotovosti by je neměl.

prazskejpepik*
hodnocení

2x

můžete žádat.cokoliv po zaměstnavateli. zaměstnavatel jistě ví, že by to tak chtěli všichni, ale přesto Vám nabídl stravenky a v tom bych viděl odpověď.

hodnocení

2x

Tak ty stravenky vyměńte s někým za hotovost. kdo chodí do Alberta nebo Tesca, tak by to využil.

bomba*
hodnocení

Máte pravdu, díky moc.

nikdo*
hodnocení

0x

Nedá. Má na stravenky daňové úlevy. Ale to už tu někdo psal.

Jinak BILLA bere stravenky do 500kč, za jídlo. My tam za stravenky chodíme pro zeleninu a ovoce. Neprodají vám za stravenky alkohol a cigerety.

mnd®

Ono je to jak kde.Správně by neměli na stravenky prodat alkohol a cigarety,ale neplatí to všude.Více méně jsou stravenky na to,že zaměstnavatel nemá vlastní prostory pro jídelnu a tak slouží k tomu,aby si za ně mohl zaměstnanec koupit a zaplatit jídlo.To,že je někdo používá (většina lidí) k nákupům domů je věc jiná. BILLA na stravenky cigára a alkohol nedá( ale vrátí nějaké drobné ),ale např.soukromník u nás,který je pod jinou firmou dá cokoliv,ale nevrací nic.Taky ale musí vědět komu a že ho dotyčný nepráskne páč je to všechno bez stvrzenky a nesmí za mnou stát fronta lidí.Stravenky v hodnotě 70,-Kč odkupuju za cca 35 až 40,-Kč a to se mi vyplatí.

cicka*

Který předpis nebo zákon zakazuje hrazení určitého zboží stravenkami?

mnd®

cicka: až se zaregistrujete,tak Vám to napíšu do pošty.Zkuste si na stravenky ( pokud teda víte o co se jedná ) koupit cigarety nebo alkohol ve větších obchodech / BILLA,TESCO,KAUFLAND apod. /.

Ale zeptám se stejně hloupě jako Vy: který předpis nebo zákon přikazuje přijímat stravenky? Čekám od Vás odpověď.

cicky

Možná se ptám hloupě, ale ptám se takto jedině proto, že při své hlouposti jsem nedokázal najít nic, co by tento dotaz legitimně osvětlilo. Tak jsem doufal ve Vaši chytrost a ochotu odpovědět a tudíž i zde a bez mé registrace všem poskytnout tuto odpověď, která pro Vás určitě bude maličkostí (pokud teda Vy víte o co se jedná).

K Vašemu rovněž hloupému dotazu mohu poskytnout jedině své hloupé vysvětlení, že žádný takový předpis ani zákon v našem právním řádu není, stejně jako můj názor na můj dotaz.

S přáním pěkného zbytku velikonočních svátků se těším na Vaši odpověď.

nikdo*

cicka: Daňové zákony. V nich je přesně popsáno, na co smí být použity daňové úlevy.

cicky

Nějaký konkrétnější odkaz by nebyl? Děkuji za Vaši ochotu.

iz*
hodnocení

0x