Nejste přihlášen/a.
K prevenci. Záněty dásní bývají často způsobeny nečištěným zubním plakem v prostoru styku zubu a dásně.
Časem se z plaku stane zubní kámen a ten už kartáčkem nevyčistíte. Doporučuji navštívit dentální hygienistku.
Zastavte se v lékárně. Na zánět dásní exituje několik prostředků. Lékárnice nabídne a poradí. Možná, že bude stačit vyplachovat ústa čajem ze šalvěje. Také Herbadent, kapičky, vatička na zápalce a bolavé místo poťapkat, jsou fajn a velice účinné..
Také mívám záněty dásní (jde-li o zánět dásní) a víte co mi pomohlo resp. pomáhá když to "přijde"? Kysané zelí ! Nejlépe domácí ale i koupené ušlo. Můžete vyzkoušet tento "jednoduchý recept" ráno v poledne a večer anebo alespoň 2x denně zkuste sníst vždy cca alespoň po dvou lžících (polévkových) vždy něco zelí, můžete-li sníst více pak tím lépe, konzumujte alespoň po dva tři dny a uvidíte. Mně to nesmírně pomohlo zmírnit zánět ba dokonce jsem se ho i zbavil přišel jsem na to úplnou "náhodou", dostal jsem od známého výtečné domácí kysané zelí a ejhle !
Částečně na akutní příznaky pomáhá i netřesk. Stačí omýt pár dužnatých listů a požvýkat, uvolněná šťáva krásně "stahuje" "chladí a tlumí" bolestivé místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.