Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s dásněmi

Od: martula odpovědí: 6 změna:
Prosim o radu mám dole na prave straně kolem zubech červené dásně a bolí to trochu nevíte co to může byt děkuji byla jsem u svého zubaře ale vůbec se mi nato nekoukl vždy jen zpraví zub a dobre místo aby mi z kontroval i ostatní zuby

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K prevenci. Záněty dásní bývají často způsobeny nečištěným zubním plakem v prostoru styku zubu a dásně.
Časem se z plaku stane zubní kámen a ten už kartáčkem nevyčistíte. Doporučuji navštívit dentální hygienistku.

Též doporučím návštěvu dentální hygienistky. Odtranila mi plak a zubní kámen, vyléčila dásne. Doporučuji

hodnocení

1x

Zastavte se v lékárně. Na zánět dásní exituje několik prostředků. Lékárnice nabídne a poradí. ;) Možná, že bude stačit vyplachovat ústa čajem ze šalvěje. Také Herbadent, kapičky, vatička na zápalce a bolavé místo poťapkat, jsou fajn a velice účinné..

babkazov - Taky mám s Herbadentem skvělé zkušenosti a to už před čtvrt stoletím. Dokonce můžu říct, že fungoval mnoho let, na účinku netratil.

hodnocení

0x

Zkuste kloktat kyslíčníkem nebo si v lékárně kupte mast Mundisal, natřete si dásen okolo zubu, ztlumí bolest okamžitě a zároveň léčí, já ji použvám často při podrážděných či odřených dásních

janm*
hodnocení

0x

Také mívám záněty dásní (jde-li o zánět dásní) a víte co mi pomohlo resp. pomáhá když to "přijde"? Kysané zelí ! Nejlépe domácí ale i koupené ušlo. Můžete vyzkoušet tento "jednoduchý recept" ráno v poledne a večer anebo alespoň 2x denně zkuste sníst vždy cca alespoň po dvou lžících (polévkových) vždy něco zelí, můžete-li sníst více pak tím lépe, konzumujte alespoň po dva tři dny a uvidíte. Mně to nesmírně pomohlo zmírnit zánět ba dokonce jsem se ho i zbavil přišel jsem na to úplnou "náhodou", dostal jsem od známého výtečné domácí kysané zelí a ejhle !

doplněno 06.08.17 20:44:

Částečně na akutní příznaky pomáhá i netřesk. Stačí omýt pár dužnatých listů a požvýkat, uvolněná šťáva krásně "stahuje" "chladí a tlumí" bolestivé místo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]