Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymoci nedoplacenou fakturu?

Od: z6 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám tu od jednoho "zákazníka" nedoplacenou fakturu. Po urgenci a po splatnosti zaplatil cca 2/3 z fakturované částky s tím, že s dodanými službami nebyl spokojen (splnil jsem je na 150%), tak to nedoplatí. Upřímně se nejedná o nijak horentní sumu, ale jde mi o princip. S tímto člověkem sem se nerozešel vůbec v dobrém. Je v insolvenčním řízení a co jsem se tak poptával, tak moc možností jak se domoci spravedlnosti není. Snad jen oslovit insolvenčního správce, ale nevím jak. Dlužník se mi do očí vysmívá a dává mi najevo, že on je ten kdo vyhrál a že mě "přečůral". On je opravdu tak hloupý a částka dost malá, že mi za to nestojí. Důvod proč bych to chtěl řešit je ale ten, že jsem se dozvěděl, že to takhle dělá spoustě živnostníků a většina se na to pak právě vykašle. To je špatně, pak si tady tito zloději mohou vesele dělat co chtějí. Dalším důvodem je to, že mi dlužník i vyhrožoval a teď to vypadá, že se ho bojím.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uznevim
hodnocení

5x

Jednoduše: pokud je dlužník v insolvenci, nesmí se dále zadlužovat, to je základní předpoklad pro úspěšné oddlužení.Pokud je vystavená fa, dejte dlužníka k soudu. Pokud neprokáže uhrazení bude vydán příkaz/ rozsudek k úhradě. Následně pošlete insolvenčnímu správci dlužníka a ten insolvenci zruší a dlužník ostrouhá. O plánovaném postupu písemně informujte vašeho dlužníka a ten by mohl pod hrozbou zrušení jeho insolvence dostat rozum.

hodnocení

0x
Zapomeňte na to..
I hodně velké firmy, které mají pohledávkové oddělení si často na nezaplacených fakturách vylámou zuby.
Dost často nestojí za námahu ani vymáhání faktur v řádech statisíců Kč, natož pokud se jedná o daleko menší částky.
Výtejte v ČR.

sebod*
hodnocení

0x

v jakém stádiu je to insolvenční řízení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]