Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení banky

Od: simon80 odpovědí: 17 změna:

dobrý den, hodlám přecházet mezi bankami a mám asi 2 favority (airbank a equa) ale potřeboval bych někoho kdo má Equa aby mi napsal jak je to doopravdy s jejich rychlostí převodu mezi účty. dočetl jsem se žejsou pomalí, hlavně je problém v čase u převodu na vlastním účtu z spořícího na běžný...můžete mi to někdo potvrdit neb vyvrátit? a jak je to s jejich častými výpadkami a odstávkami na ibankingu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Posílala jsem peníze z Equa banky na poštovní a byly tam hned druhý den.Vše bez popatků,výběry zdarma i z jiných bankomatů a v cizině za jakýkoliv výběr jen 9,-už několik let naprostá spokojenost.

repkin*
hodnocení

0x
Mám equa a nejpozději do 2-3 dnů jsou peníze na jiném účtu, stejně to bylo i u KB. Na účet u Equa by to mělo být hned. Spořící nemám, takže s tím nepomůžu.
doplněno 18.04.17 10:11: V neděli z Equa do Equa (běžný účet) přišlo hned.
doplněno 22.04.17 22:25: Ze složenky na poště na spořící účet do 3dnů

doood
hodnocení

0x

převod mezi vlastními účty je v rámci sekund. Nejdéle mi trval maximálně minutu. A všechny banky v ČR musí plnit D+1, čili převod do cizí banky max za dva dny... Nikdy jsem s Equou problém neměl...

simon80
hodnocení

0x

ok děkuji...právě jsem procházel, než jsem vznesl dotaz zde hodně diskuzí a převod do jiné banky chápu 1-2dny ale víceméně během 1dne to všechny splňují..akorát u equa banky pár lidí zmínili že je štve že to co je v jiné bance v několika sekundách tak to equa trvá i den..a to přesun z vlastního na spořící účet...

díky za pomoc a odpovědi

peter23p*
hodnocení

0x

doporučuji založit u obou bank a uvidíte který vám vyhovuje lépe. Ono každá banka nabízí něco. Equa výběry z bankomatů zdarma, Airbank nejlépe úročený spořící a běžný účet při splnění podmínky. Sám mám účet u více bank a u každé využívám tu službu která je u dané banky pro mne nejvýhodnější, v dnešní době je to zcela běžné. Odkaz

tuut

no, Air už není dlouho nejlepší v úrocích na spořáku... ze začátku garantovala, že bude mít jednu ze tří nejvyšších sazeb, ale asi před rokem tuto garanci zrušila! Nejvyšší má ted Creditas

peter23p*

Creditas před 14 dny úroky pro nové zákazníky razantně snížila. Takže momentálně je 1% od Airbank opět nejvyší na trhu.

Jinak pokud máte příjem 10 000Kč každý měsíc tak bych doporučil poštovní spořitelnu a její Online účet který se za 14 dní přejmenuje na Poštovní. Pokud máte poblíž bankomat ČSOB tak jsou tam výběry zdarma.

tlll

musíte ale 5x za měsíc zaplatit u Air kartou

peter23p*

ano ale to v dnešní době kdy skoro každý platí kartou nevydím jako problém.

mp*
hodnocení

0x

Obě tyto banky jsou tak spíše virtuální. Pokud Vám do banky jen chodí peníze, tak to máte vlastně jedno, kterou si vyberete. Já třeba do banky nosím tržby, takže pro mě je důležité, jestli mám po ruce nějakou pobočku. Papírové peníze zatím nikde virtuálně nepředáte. To si tam musíte poctivě dojít. A s vkladovými bankomaty mám jen ty nejhorší zkušenosti. Obyčejně mě tržbu vyplivnou zpět s hláškou, že jsou peníze falešné - Fuck!

doplněno 19.04.17 01:44:

Jinak radím: stoprocentně zadarmo je česká banka FIO. A má taky relativně dost poboček. Zase airbank a akvabank mají dobrou reklamu... . Jestli to není tím?

jo ale fio tam bude mit výběry zpoplatněné.. maximalně to vedení bude asi 100% zadarmo.. mě nejlip s poplatkama vyšla equa.. mám to vedlejší účet kde přelívám část peněz a z účtu platím kartou nakupy, palivo a vybiram z bankomatu.. víc nepotřebuju , takže mě to vyhovuje. ale je na každém, jaké má potřeby.. určitě bych to nebral jako hlavní účet. potřebujete vložit nebo vybrat větší obnos a je to komplikace.

hubas*

Nevím, proč vybíráte pouze mezi airbank a equa. Mám dlouhodobě reiffeisen a tarif smart. Měsíční vedení 0, výběry ze všech bankomatů 0, veškeré platby v rámci ČR 0, spořící účet 0. Podmínkou je měsíční příchozí platba 15tis a tři odchozí platby, jinak je cena 100Kč/měs.

repkin*
Protože EB žádnou takovou podmínku nemá :)
doplněno 23.04.17 11:51:

Předešvím pro lidi, co pracují na "brigády" přes agentury, protože se jim nedaří sehnat práci na HPP nebo dobu neurčitou. A mít strach jestli se jeden měsíc kvůli stovce za vedení účtu zadlužím nebo ne jenom kvuli tomu, že mi tam nepřišel požadovaný počet peněz je v současnosti nonsence. Já tenhle problém nemám, ale neviděl jsem důvod, proč u KB platit poplatky i když jsem byl jejich dlouholetý a splácející zákazník, takžee jsem šel do EquaBank, bez nervů a starostí ;)

alkon*

repkin: Souhlasím, že plnění stanovených podmínek pro to aby bylo vedení účtu zdarma je v současné době kdy to jde v některých bankách i bez toho zbytečné a pro některé lidi i obtěžující. Chápu ale, že někteří si takový účet drží kvůli některým bankovním službám které jim možná některé jiné banky neposkytnou. Pro nenáročné klienty kterým stačí pouze základní bankovní služby je nabídka bank kde to vše mohou mít zdarma myslím dostačující.

A navíc podmínka zaslání 15 tis. měsíčně je pro mnoho lidí nesplnitelná!

alkon*

S výběry u Equa bank nejsou žádné problémy. Vybírat se dá zdarma ze všech bankomatů v ČR nebo jde využít při nákupu v některývh obchofech tzv. cash back. Vložit hotovost se dá poštovní poukázkou a Equa bank jeden takový vklad měsíčně probláci částkou 40 Kč.

alkon*
hodnocení

0x

Equa bank používám a nemohu si na ni ztěžovat. Pokud jde o ty pomalé převody mezi vlastními účty tak se mi už v minulosti jednou stalo, že jsem si ráno zadal převod ze spořícího účtu na běžný a kolem poledne jsem nezaplatil kartou kvůli nedostatku peněz na účtu. Měl jsem ale kartu i z jiné banky kterou jsem bez problénů zaplatil a tak mi to až tolik nevadilo. Běžně se podle mých zkušenosti převody provádějí do asi 2 minut ale většinou to je převedené do několika málo vteřin. Pokud jde o převody do jiných bank tak na to mají banky podle zákona lhůtu do následujícího pracovního dne po dní splatnosti (D+1) a tu by měly dodržovat. U Equa bank některým lidém vadi to, že tato banka odesílá platby do ČNB až někdy kolem půlnoci nebo v průběhu noci a pokud někdo zadá platbu např. ráno tak tentýž den už na účet v jiné bance nedorazí. Mne ale vyhovuje to to že Equa bank odesílá platby do ČNB až pozdě v noci, protože můžu zadat příkaz odpoledne nebo i krátce před půlnoci a peníze dorazí na účet v jiné bance následující den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]