Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, v úterý jsem si dala obrovskou ránu do hlavy. Běžela jsem do schodů do autobusu a zrovna mi vyšel odraz z nohy na místo, kde jsou dveře. Byla to obrovská rána a dost to bolelo. Celý večer jsem se držela za hlavu a chladila to. Teď tam mám poměrně velkou bouli a je teplejší než zbytek hlavy. Ráno jsem se probudila s obrovskou bolestí hlavy a myslela jsem si, že přestane. Bolest je sice menší než ráno, ale pořád je. Hlavně když zatřepu s hlavou, je to podobná bolest jako při teplotě. Je to normální? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.
Jo. Pozor na zvracení, velké motání hlavy, dezorientaci, poruchy řeči, nadměrné spaní. Odpočívejte.
Já jako dítě slítla na betonu, pořádně jsem zakopla o švihadlo. Byla jsem pár minut v bezvědomí. Nějak mám problém mámě odpustit, že mě druhý den poslala do školy
Ještě pozor na výpadky paměti.
pokorně přiznám, že jsem přehlédla, že úraz je z úterka. Myslela jsem, že je včerejší. V tom případě si už tím, že je to normální, úplně jistá nejsem. Tak se sledujte a kdyby se to cokoliv stupňovalo nebo měnily příznaky, utíkejte na pohotovost.
pokorně přiznám, že jsem přehlédla, že úraz je z úterka. Myslela jsem, že je včerejší. V tom případě si už tím, že je to normální, úplně jistá nejsem. Tak se sledujte a kdyby se to cokoliv stupňovalo nebo měnily příznaky, utíkejte na pohotovost.
V úterý jsi mohla zajít na pohotovost a od úterka jsi měla dva dny na to zajít k lékaři.
Lékaři jsou tady od toho, aby ti pomohli, pokud pomoct chceš.
Když půjdeš příští týden v úterý k tvojí doktorce, tak tě nepochválí, protože ani ona nebude chápat, co chceš po týdnu řešit.
Zkušenosti s tím máme, ale naše zkušenosti nemusí platit pro tebe. Takže se seber a zajdi k doktorovi co nejdříve.
Do tvojí hlavy neuvidí ani ten doktor ale aspoň má přístroje, kterými může některá poranění vyloučit.
Po otřesu mozku jsou potíže, co tu uvádějí, třeba víc, jak měsíc.Jen to zvracení je do několika hodin po úraze. Chtělo by to ale co nejdřív poslat na CT, jestli je hlavička celistvá a co se děje v ní. Mohou si Vás nechat na pozorování v nemocnici. Pokud bude vše dobré, za tři dny Vás pustí. To bývá většinou. Tady utrpěla také krční páteř, co tu hlavu drží. Tam bývají problémy, které se projevují točením hlavy, bolestmi a závratěmi při pohybech hlavou. Šíji si pomalu rozmasírovávejte nějakým hřejivým masážním gelem, aby se zatuhlé svalíky,co tu hlavu při ráně brzdily, aby se uvolnily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.