Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s poruchou řeči. Nikdy jsem nekoktal, ale za poslední rok se to rapidně zhoršilo a když mám říct nějakou větu tak to je pro mě nadlidskej úkol.
Vystudoval jsem i vysokou školu, jezdil jsem na recitační soutěže-nikdy jsem nekoktal. A najednou nedokážu říct ani jednu větu bez zadrhávání.
Nevíte někdo proč?
1x
Dobrý den.
Proč?
To byste měl vědět vy sám.Koktavost jako taková je způsobena nějakým psychickým traumatem,stresem.
doplněno 14.04.17 21:54: Ra...Slovíčkaření super.
Nicméně,jste zdejší rádce.
Takže?...
doplněno 14.04.17 22:31: Pro tazatele mám velmi dobrou zprávu.
Čtěte pozorně : ceskatelevize.cz/...
1x
Když byl syn v první třídě, učitelka ho nechávala opakovat každý domácí úkol desetkrát před celou třídou, protože si nepamatoval a on začal zadrhávat
Když jsme tomu zamezili a děti dostali jinou učitelku, upravilo se to.
Asi bych doporučila návštěvu logopeda, případně psychoterapeuta a popřemýšlela, co to vyvolává, nebo vyvolalo
1x
Začala bych u obvodního lékaře. Ten by měl rozhodnout, jaké další vyšetření bude vhodné absolvovat.
Nebyl jste na nějaké operaci v těch posledních letech? Také může jít o poškození mozku /prasklá cévka/, nebo se něčeho bojíte? Nejdříve vyloučit fyzické poškození a potom bych to také viděla na logopeda, psychoterapeuta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.