Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koktavost u dospělého

Od: rencek7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám problém s poruchou řeči. Nikdy jsem nekoktal, ale za poslední rok se to rapidně zhoršilo a když mám říct nějakou větu tak to je pro mě nadlidskej úkol.

Vystudoval jsem i vysokou školu, jezdil jsem na recitační soutěže-nikdy jsem nekoktal. A najednou nedokážu říct ani jednu větu bez zadrhávání.

Nevíte někdo proč?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den.

Proč?

To byste měl vědět vy sám.Koktavost jako taková je způsobena nějakým psychickým traumatem,stresem.

doplněno 14.04.17 21:54: Ra...Slovíčkaření super.
Nicméně,jste zdejší rádce.
Takže?...
doplněno 14.04.17 22:31: Pro tazatele mám velmi dobrou zprávu.
Čtěte pozorně : ceskatelevize.cz/...

Nikoli je způsobena, ale může být způsobena.

hodnocení

1x

Když byl syn v první třídě, učitelka ho nechávala opakovat každý domácí úkol desetkrát před celou třídou, protože si nepamatoval a on začal zadrhávat *zed* Když jsme tomu zamezili a děti dostali jinou učitelku, upravilo se to.

Asi bych doporučila návštěvu logopeda, případně psychoterapeuta a popřemýšlela, co to vyvolává, nebo vyvolalo

pohanka*
hodnocení

1x

Začala bych u obvodního lékaře. Ten by měl rozhodnout, jaké další vyšetření bude vhodné absolvovat.

Nebyl jste na nějaké operaci v těch posledních letech? Také může jít o poškození mozku /prasklá cévka/, nebo se něčeho bojíte? Nejdříve vyloučit fyzické poškození a potom bych to také viděla na logopeda, psychoterapeuta.

hodnocení

0x

Jestliže jste recitoval na veřejnosti, určitě se o stres a trému nebude jednat. Já bych zašla na plícní nebo k internistovi. Někdy se jedná o křeč pobřišnice nebo pohrudnice nebo něčeho takového. *hej*

hodnocení

0x

Nějaké změna v životě? Úraz, nemoc?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]