Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 14 let, narodil jsem se 29.5.2002 měřím 189cm a vážím 90 kg a mám takový problém . Už jem byl u 2 lékařů s promblémem s kolenem a nic mi nikdo nezjistil. Někdy je to v pohodě, ále někdy, když jsem třeba na rehabilitaci cvičil s kolenem, nebo jel na kole, tak jsem měl další den ukrutné bolesti,( které už pokračjí 3-4 měsíce) a nohu mohl ohnout maximálně do pravéhu ůhlu. Každým dnem se to zhoršuje. Když jsem chtěl nosit berle tak mi doktor řekl, že to není potřeba
. Po chvíli mě začne od kolene bolet celá noha až nad patu. Nevím co s tím dělat
. Nevíte někdo co s tím mám?
Jirko, možná máš natažený některý vaz. Taky zkus pozorovat souvislost mezi bolestí kolene a tím, jaké boty nosíš. Záleží nejen na tom, zda bota třeba netlačí, ale taky na podrážce, hlavně na pružnosti. V pohodlných botách by se ti možná ulevilo. Taky bys své rychle rostoucí tělo neměl moc přepínat, prostě nesnažit se trhat rekordy , možná by taky pomohlo plavání. No a když to nepřestane, tak zase ti doktoři, jinak to nepůjde. Přeji brzké uzdravení !
Skús kolagen, je to bez receptu. Jedna tobolka denne. Mne to pomohlo, mal som problémy s chrbticou a bedrovými kĺbmi. S krížovou chrbticou . Okrem toho rehabilitácia, elektroliečba, cvičenia na magnetoterapii.
Podle te výšky bych to videl na prekotny rust v puberte, radeji moc nezatezovat telo narocnym cvicenim, spis jen zvolna a s mirou, dokud se telo hormonalne nezklidni a nevyrovna s rustem, ta nešetrná rehabilitace se zrejme vymkla razantni zdravotnici z rukou, nekdy bohuzel muze nespravne lečeni i uškodit
Máš silně nadváhu a tak kolenní kloub je přetěžován. Chrupavka se vydřela a tak to hodně bolí. Chce to hodně shodit váhu, tak na 60 kg a koleno co nejvíce v klidu a jíst vepřové nožičky a želatinu. Pak by chrupavka měla dorůst.
Aloisb, nejste příliš přísný? Jirka je ve vývinu a neměl by hladovět, shodit v tomto věku 30 kilo bych viděla jako nebezpečné a 60 kilo jako příliš málo na tu výšku. Jinak další doporučeni určitě ano, klid i vepřové nožičky souhlas.
Aloisb, kluk měří 190! Takže 60 kg, co doporučujete, je málo. Má i problém s rameny. Zřejmě něco systémového,možná autoimunního, co postihuje chrupavky. Na to jsme my tu krátcí. On může jen odkyselit organismus vynecháním cukru a odlehčit ledvinám omezením solí a uzenin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.