Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukrutná bolest kolene

Od: jirkaleaguecz* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, je mi 14 let, narodil jsem se 29.5.2002 měřím 189cm a vážím 90 kg a mám takový problém :(. Už jem byl u 2 lékařů s promblémem s kolenem a nic mi nikdo nezjistil. Někdy je to v pohodě, ále někdy, když jsem třeba na rehabilitaci cvičil s kolenem, nebo jel na kole, tak jsem měl další den ukrutné bolesti,( které už pokračjí 3-4 měsíce) a nohu mohl ohnout maximálně do pravéhu ůhlu. Každým dnem se to zhoršuje. Když jsem chtěl nosit berle tak mi doktor řekl, že to není potřeba *bum* . Po chvíli mě začne od kolene bolet celá noha až nad patu. Nevím co s tím dělat :(. Nevíte někdo co s tím mám? :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

2x

Jirko, možná máš natažený některý vaz. Taky zkus pozorovat souvislost mezi bolestí kolene a tím, jaké boty nosíš. Záleží nejen na tom, zda bota třeba netlačí, ale taky na podrážce, hlavně na pružnosti. V pohodlných botách by se ti možná ulevilo. Taky bys své rychle rostoucí tělo neměl moc přepínat, prostě nesnažit se trhat rekordy ;), možná by taky pomohlo plavání. No a když to nepřestane, tak zase ti doktoři, jinak to nepůjde. Přeji brzké uzdravení !

isteron
hodnocení

2x

Skús kolagen, je to bez receptu. Jedna tobolka denne. Mne to pomohlo, mal som problémy s chrbticou a bedrovými kĺbmi. S krížovou chrbticou . Okrem toho rehabilitácia, elektroliečba, cvičenia na magnetoterapii.

haf

Podle te výšky bych to videl na prekotny rust v puberte, radeji moc nezatezovat telo narocnym cvicenim, spis jen zvolna a s mirou, dokud se telo hormonalne nezklidni a nevyrovna s rustem, ta nešetrná rehabilitace se zrejme vymkla razantni zdravotnici z rukou, nekdy bohuzel muze nespravne lečeni i uškodit *uf*

repkin*
hodnocení

0x
U ortopeda a na rtg jsi byl? Chodís na rehabilitace, takže jsi po nějakém úrazu či operaci?
doplněno 12.04.17 20:34: Ortoped ti řekl co? Na elektroléčbu kolenem?
jirkaleaguecz*
hodnocení

Byl jsem u ortopeda a ještě někoho :D na rehabilitace chodím s rameny které mi vypadávájí a na elektroléčbu s koleny, kterou mi napsal ortoped. A fyzioterapeutka si řela, že zkusíme nějaký cvik s kolenem a bylo to

prazskejpepik*
hodnocení

0x

myslím, že by to mohl být moribundus, ale pokud Tě nevyléčili ti dva lékaři předtím, tak budeš muset k jinému.

iz*
hodnocení

0x

Ortopedická vada, revma, růstové bolesti, ... Jsi sice ještě hodně mladý, ale ve 14 letech už bys snad mohl vědět, že přes internet nikdo nedokáže posoudit ničí zdravotní stav nebo problémy.

Dva lékaři nic nezjistili, je potřeba pokračovat k dalším.

hodnocení

0x

Máš silně nadváhu a tak kolenní kloub je přetěžován. Chrupavka se vydřela a tak to hodně bolí. Chce to hodně shodit váhu, tak na 60 kg a koleno co nejvíce v klidu a jíst vepřové nožičky a želatinu. Pak by chrupavka měla dorůst.

tiffany*

Aloisb, nejste příliš přísný? Jirka je ve vývinu a neměl by hladovět, shodit v tomto věku 30 kilo bych viděla jako nebezpečné a 60 kilo jako příliš málo na tu výšku. Jinak další doporučeni určitě ano, klid i vepřové nožičky souhlas.

liska*

Aloisb, kluk měří 190! Takže 60 kg, co doporučujete, je málo. Má i problém s rameny. Zřejmě něco systémového,možná autoimunního, co postihuje chrupavky. Na to jsme my tu krátcí. On může jen odkyselit organismus vynecháním cukru a odlehčit ledvinám omezením solí a uzenin.

mznj*

Proboha, má 189cm a 90kg. Kde vidítě tu silnou nadváhu? Myslím si, že kluk má problém s meniskem.

Omlouvám se, přehlédl jsem tu výšku. Ale na 14 let 90 kg je stejně moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]