Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nejsem spokojen ve svém současném zaměstnaní a rád bych se ucházel jinde o nové. Když budu rozesílat svůj životopis, mám do něj uvést své nynější zaměstnání, například firma xyz - období 7/2016 až současnost? Nebo mám napsat, že už jsem s touto prací skončil. Rád bych si první našel novou práci a až poté dal výpověď v té současné. Neodradí potenciálního budoucího zaměstnavatele fakt, že stále někde pracuji? Předem děkuji za odpověď.
Ani v případě životopisu není rozumné "taktizovat", životopis napište podle skutečnosti → dokud současné zaměstnání neukončíte, neuvádějte je jako ukončené.
Životopis je první vizitka, kterou o sobě potenciálnímu zaměstnavateli dáváte. Jak by se asi díval na to, že jste hned v prvním (nebo v jednom z prvních bodů) lhal?
Většina potenciálních zaměstnavatelů chce nástup co nejdříve, ale rozumný zaměstnavatel (a o takového asi stojíte) ví, že se málokomu podaří odejít ze dne na den. Někteří i ocení, že chcete dostát svým závazkům a napřed řádně ukončit poslední zaměstnání.
Nepřijde mi správné, psát do životopisu něco, co není pravdou. Ale pokud by to budoucího zaměstnavatele odrazovalo, zachoval bych se pravděpodobně jinak. On by si to stejně mohl zjistit, nemám pravu? Děkuji za odpověd.
Uvědomte si, že by to byla lež. Opravdu si myslíte, že některého zaměstnavatele bude zajímat člověk, který se jej snaží podvést?
Co byste uvedl místo posledního zaměstnání? Jak zařídíte včasné ukončení, pokud bude nový zaměstnavatel chtít dřívější nástup?
Nezajímejte se o to, co/jak by mohl potenciální zaměstnavatel zjistit. Zajímejte se o to, jak (nejen) se zaměstnavateli jednat poctivě (korektně)!
Ne, to si vážně nemyslím. Ale v případě, že by tato informace pro budoucího zaměstnavatele nebyla zjistitelná a zároveň to, že nyní někde pracuji, by jej odrazovalo od mého přijetí a raději by přijal například někoho jiného bez práce, poté bych skutečnost neuváděl. Místo posledního zaměstnání bych uvedl to současné. Jak jsem psal v odpovědi na jiný příspěvek na mou otázku, odchod by mohl proběnout ze dne na den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.