Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest ucha

Od: tina* odpovědí: 8 změna:
Ahoj
Bolelo mě v krku a měla jsem rýmu(jestě ji trochu mám). Dneska mě zaclo bolet ucho ale jen kdyz zatlačim na ušni boltec je to taková pichavá bolest a pri polknutí mi v něm puká.
Může to byt z té rýmy nebo to je nějaky zanět.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj.

Máš to od té rýmy.

Udělej si inhalace.

prostezdravi.cz/...

tina*
hodnocení

Diky za odpoved
Inhalaci vyzkousim

hodnocení

0x

To tady těžko někdo může vědět, ale uvědomte si, že pokud takhle bolí přes den, večer a v noci bude ještě hůř. Na ORL můžete jít bez doporučení, osobně bych šla hned- ještě dnes.

iz*
hodnocení

0x

Tino, děláš správně, že hledáš odpověď v internetu. Co by ti tak asi mohl říct lékař, že? Zbytečná ztráta času, že?

Jestli chceš být v pořádku, řeš zdravotní otázky pouze s lékaři. Z nás nikdo lékař není. A i kdyby byl, žádný korektní lékař neposoudí situaci, aniž by tě viděl.

Já musím souhlasit s Ivez, aby ucho viděl lékař. Ten se stejně podívá nejdříve do zdravého a pak porovnává nemocné. Páč kyždý to máme jinak.

Buď počkáte na odeznění rýmy, nebo půjdete k lékaři.

hodnocení

0x
Muze to byt zacinajici zanet.
Pokid nechcete jit na ORL tak bych si sel koupit aspon kapky do ucha.
Pokud to nezalecite a budete cekat , muze z toho byt akutni zanet ucha a neni to nic prijemneho.

hodnocení

0x

Někdy se stane, že se zánět, z rýmy, přenese austachovou trubicí do ucha a vyvolá zánět středního ucha. To však z nás nikdo nepuzná. Musíte k ušnímu.

72mona3*

Přesně to jsem měla loni. Rýma se mi nijak moc nespustila a nejspíš z toho důvodu se zánět přenesl do ucha. Eustachova trubice zduří, uzavře se, může se vytvořit výpotek za ušním bubínkem. Záleží, která část ucha je postižena. Může se jednat o zánět zvukovodu (to pak jste prakticky hluchá), nebo zánět středního ucha (tím trpí především děti) a to je bolestivé. Pokud se to podchytí v počátku, lze se s tím vypořádat rychle. Pokud ne je to komplikovanější. Já bych s návštěvou lékaře neváhala. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]