Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu mit brigádu

Od: monulka odpovědí: 2 změna:

Jsem na uřade práce dávaj mi podporu po dobu půl roku od března . Mohu si najit zatim brigádu? Nebude mi podpora vzata? dekuju moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Proč jste při registraci podepsala, že jste byla seznámena se svými právy a povinnostmi a následně si nepročetla "Základní poučení uchazečů", jejichž výtisk jste obdržela?

Uchazeči o zaměstnání smějí v době evidence na ÚP vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání. Tj. zaměstnání, které jim nebude bránit v hledání nové práce ani v poskytování součinnosti ÚP.

Nesmíte se např. kvůli "brigádě"omluvit ze schůzku na ÚP, odmítnout vhodné zaměstnání apod. Odměna z tohoto zaměstnání navíc nesmí překročit polovinu minální mzdy (můžete si vydělat do 5.500 Kč měsíčně.)

Podpora Vám odebrána nebude. Protože však není možný souběh podpory a přivýdělku, bude její výplata pozastavena na dobu přivýdělku. Po skončení nekolidujícího zaměstnání bude výplata podpory normálně pokračovat.

A pozor na formu "brigády". Uvažuje se o zrušení možnosti přivýdělku na DPP.

doplněno 10.04.17 17:27:

Zapomněla jsem odkaz:

Základní poučení /... (formát PDF, 186 kB), jde o výtah ze zákona o zaměstnanosti.

hodnocení

0x

portal.mpsv.cz/...

Jsem-li vedena v evidenci na úřadu práce, mohu si přivydělat?

Novelou zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti k 1.1.2011 nebude již možný souběh výplaty podpory v nezaměstnanosti a přivýdělku. Tato úprava se týká žádostí o zprostředkování zaměstnání a žádostí o přiznání podpory v nezaměstnanosti podaných po 1.1.2011.

Uchazeč o zaměstnání, který nesplnil zákonné podmínky pro přiznání podpory nebo již uplynula podpůrčí doba výplaty podpory v nezaměstnanosti, může mít tzv. nekolidující zaměstnání podle § 25 odst.3 uvedeného zákona, které musí mít následující parametry:

měsíční výdělek nesmí přesáhnout polovinu stanovené minimální mzdy,

výkon této činnosti nesmí být překážkou v poskytování součinnosti s úřadem práce a přijetí vhodného zaměstnání.

Nekolidující zaměstnání je možné vykonávat na základě pracovního nebo služebního poměru, dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce. Výkon této činnosti je uchazeč o zaměstnání povinen úřadu práce oznámit nejpozději v den nástupu k pracovnímu nebo služebnímu poměru a ve lhůtě stanovené úřadem práce dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]