Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej reklamních triček bez ŽL

Od: vlk95® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám dost specifický dotaz a nevím, zda zde najdu odpověď.

Mám jednu Facebook stránku a je velký zájem o mé reklamní trička. Otázka je jednoduchá, ale odpověď už ne. Jak tyto trička prodávat lidem bez Živnostenského listu?

Tričko nechám vyrobit u nějaké firmy dejme tomu za 200,-. poštovné a balné je například 70,-. Takže tričko bych prodal třeba za 300,- Aby se zaplatil náklad na výrobu a odeslání + benzín a práce. Jenže pořád je to prodej bez ŽL i když skoro za výrobní cenu. Zřizovat si živnostenský list nechci. Další možnost je najít firmu, která by to prodávala za mne. Chtěl bych ale nějakou provizi z prodeje a to už nevím zda někdo bude chtít takto prodávat.

Je nějaká možnost, která mne nenapadla?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Opakovaný prodej zboží za účelem zisku je podnikání. Výše zisku v tom nehraje žádnou roli, flastry za neoprávněné podnikání jsou velké... žádnou jinou možnost neznám.

Osobně bych zkusila vedle zaměstnání s živnostenským oprávněním jako vedlejší činnost

ipodnikatel.cz/...

sefyxe
hodnocení

0x

Václave, prodej triček je jasné podnikání.

Ale jak řešíš příjem z reklamy, kterou máš na vlastních stránkách? To je také jasné podnikání.

doplněno 09.04.17 16:48:

Je to 6 tis. Kč. Takže např. 20 triček.

mp*

Pro neznalé, kterým leží finanční příjmy druhých lidí (a zdá se mě, že jich přibývá) v hlavě, bych rád vysvětlil, že od toho je daňové přiznání (to je od slova přiznání). To je takový papír, který každý, kdo má dojem, že měl nějaké příjmy (v současné době tuším 15 tis za rok) má možnost vyplnit a své příjmy přiznat. Kdo má dojem, že je nemá, tak nic nemusí dělat. A kdo chce dělat nějakou živnost, musí se podívat, jestli je volná či vázaná, jestli stačí ohlášení nebo je potřeba koncese a tak. To je další věc.

hdjz
hodnocení

0x

Předně moc nechápu, jaká je pointa prodeje s 20 Kč zisku na kus.

A jinak - podnikání je soustavná činnost vykonávaná samostatně za účelem dosažení zisku. Takže ŽL apod. je nutný.

hodnocení

Jde právě o to, že mě nejde o podnikání ani výdělek. Jsou to reklamní trička, které lidé chtějí a já jim je rád dám za náklady. Navíc je nebudu prodávat stále, ale je to jen jedna aktuální akce, kde posbírám objednávky a jednou a najednou vyrobím všechna trička. A poté rozešlu.

pohanka*
hodnocení

0x

Reklamní předměty se dávají zákazníkům zdarma.

Pokud nechcete ŽL, tak je pošlete lidem zdarma a oni Vám na oplátku mohou poslat dar.

I na jednorázový prodej nových věcí ve větším množství za účelem zisku je ŽL potřeba.

krtek6*
hodnocení

0x

dej to do např. bazaru... "prodám trička"..a pošli na dobírku...a máš po starostech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]