Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dost specifický dotaz a nevím, zda zde najdu odpověď.
Mám jednu Facebook stránku a je velký zájem o mé reklamní trička. Otázka je jednoduchá, ale odpověď už ne. Jak tyto trička prodávat lidem bez Živnostenského listu?
Tričko nechám vyrobit u nějaké firmy dejme tomu za 200,-. poštovné a balné je například 70,-. Takže tričko bych prodal třeba za 300,- Aby se zaplatil náklad na výrobu a odeslání + benzín a práce. Jenže pořád je to prodej bez ŽL i když skoro za výrobní cenu. Zřizovat si živnostenský list nechci. Další možnost je najít firmu, která by to prodávala za mne. Chtěl bych ale nějakou provizi z prodeje a to už nevím zda někdo bude chtít takto prodávat.
Je nějaká možnost, která mne nenapadla?
Díky
Václave, prodej triček je jasné podnikání.
Ale jak řešíš příjem z reklamy, kterou máš na vlastních stránkách? To je také jasné podnikání.
Je to 6 tis. Kč. Takže např. 20 triček.
Pro neznalé, kterým leží finanční příjmy druhých lidí (a zdá se mě, že jich přibývá) v hlavě, bych rád vysvětlil, že od toho je daňové přiznání (to je od slova přiznání). To je takový papír, který každý, kdo má dojem, že měl nějaké příjmy (v současné době tuším 15 tis za rok) má možnost vyplnit a své příjmy přiznat. Kdo má dojem, že je nemá, tak nic nemusí dělat. A kdo chce dělat nějakou živnost, musí se podívat, jestli je volná či vázaná, jestli stačí ohlášení nebo je potřeba koncese a tak. To je další věc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.