Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu - mám tabulky dětských velikostí, ale jelikož doba, kdy jsem byla v obraze, minula tak před třiceti lety, nevím která velikost odpovídá kterému věku dítěte. Tedy normálního vzrůstu.
Velice děkuji.
Vidím, že nikdo neodpovídá, tak se pokusím. Třeba vnučce jsou 2 roky, je trochu menší a oblečení má tak 98. Jinak se to dá těžko odhadnout, protože děti rostou fakt různě. Já i dnes mám některé oblečení vel. 164 a přitom jsou 14 leté holky, které mají téměř 180. Když byly děcka malé, tak jsem vždy kupovala větší oblečení s tím, že je lepší, když do něj dorostou. Měla jsem např. takovou hlášku - zimní bunda má být dítěti první rok trochu větší a dát se ohrnout, další rok akorát a poslední rok třeba s náplety na doma.
To je těžké, dcera /věk 43/ odpovídá věku 13 /158cm/. Z čeho vyroste, to donosím /roste nyní do šířky/.
0-3 měs.62
3-6 měs.68
6-9 měs.74
9-12 měs.80
12-18 měs.86
2 roky 92
3 roky 98
4 roky 104
5 let 110
6 let 116
7 let 122
8 let 128
9 let 134
10 let 140
11 let 146
12 let 152
13 let 158
14 let 164
psala jsem je z hlavy, tak tady ještě přesnější tabulkavelikosti.cz/...
To je číslování výrobců, samozřejmě je orientační, protože je každé dítě jiné.Tady dávám znovu odkaz, nějak jsem ho usekla.
Podle vnuček a jiných vnoučat kamarádek jsou tyto míry nic moc. Vnučka 3 roky má vel. 104-110, vnučka 7 let 128-134. Měřte, není to až tak složíte vzít do ruky krejčovský metr a nebo postavit dítě ke zdi a měřit jen výšku.
Velmi děkuji, děkuji všem. Ano, já si taky nějaké míry pamatuji z dob, kdy byly děti malé, a taky jedno bylo nadprůměr. Ráda bych měřila, ale vnoučata nemám. A proč jsem to chtěla - ráda bych vytvořila nějakou parádu vnoučátkům mojí kamarádky, tak abych se jakž-takž trefila. (Na svoje děti jsem před těmi xy lety šila, pletla atd. a byť nejsem "od fochu", nikdo nevěřil, že je to značka MP(moje práce).
Ještě jednou všem moc a moc díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.