Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, z německého e-shopu akf-shop.de jsem si necelý rok zpátky objednal díl na svůj motocykl, který jsem zaplatil z účtu a bez problému mi došel.. Asi 3 měsíce na to mi přišel účet, že jsem nezaplatil objednávku, ale s jiným zbožím, které jsem si zde neobjednal. Byla to vlastně upomínka s účtem, ve které mě žádali, abych jim zaplatil. Objednávka byla prý přijata 21.10.2016, ale první dopis mi přišel až před měsícem. Dělá si tu ze mě někdo dobrý den, nebo jak tomu mám rozumět? Popřípadě, jaké pravomoce s vymáháním má e-shop vůči mé osobě? Jak jim mám dokázat, že zboží nemám?
Předem velice děkuji za odpověď.
E-shop po Vás chce peníze. On musí prokázat, že jste si u něj objednal a zboží odebral. [Nelze prokázat, co neexistuje → Vy nemáte, jak prokázat, že jste nic neobjednal ani neodbral.]
Kam přišel účet? Domů nebo na e-mail? Já bych jim odepsala, že jsem uvedené zboží neobjednala ani neobdržela, že Vám účet zřejmě zaslali omylem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.