Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem dostal do schránky spolu s reklamami i leták s nabídkou výkupu zlata, stříbra, platiny, mincí, základních desek, grafických, síťových a zvukových karet, paměti RAM, integrovaných obvodů, náramkových a kapesních i poškozaných a nejdoucích hodinek, starožitné bižuterie atp.. Něco z toho bych doma měl a pokud by se to dalo dobře zpeněžit tak bych byl rád. Nerad bych ale naletěl na nějaké podvodníky kteří mi to vykoupí za nízkou podhodnocenou cenu a nebo i měl kvůli tomu nějaké problémy. Na letáku je uvedený nějaký Josef Dřevo a také Dalibor Zelinka. Zajímá mne jestli někdo neznáte tyto lidi a jejích firmu a nebo nemáte s ními nějaké zkušenosti. Chledal jsem o nich v internetu nějaké informace, ale téměř nic se najít nedá. Našel jsem mj. článek na ahaonline.cz/... ale ten o panu Dřevo příliš dobře nesvědčí.
Jmenované pány neznám, ale před časem jsem jen tak ze zvědavosti a pro vlastní zkušenost na podobný leták reagovala a šla nějaké zanedbatelné množství stříbra nabídnout. Už si nepamatuji ani váhu, ani svůj zisk, ale v porovnání s aktuální cenou stříbra uváděnou tehdy na internetu to bylo opravdu málo.
Předem jsem věděla, že když se někdo vydá do vašeho města, bude chtít především vydělat. Započte si cestu, čas, cenu podhodnotí. Ale překvapilo mě, že výsledek nebyl z mého hlediska jen mírně špatný, ale hodně špatný.
Poměrně dobrou zkušenost mám s prodejem na aukru. Ani tam možná nedostanete 100 % ceny, protože i tam se o nabízené zboží zajímají hlavně překupníci, ale přece jen se cena pohne. Často výš, než čekáte.
Na vámi uváděné letáky nejčastěji reagují lidé, kteří potřebují prodat okamžitě, nebo je pro ně z nějakého důvodu obtížná a drahá cesta do velkých měst do prodejen Antik a podobně.
Na prodeji toho co mám mi až tolik nezáleží, ale zbytečně mi to leží doma a tak nějaké peníze za to by se mohly hodit. Pokud jde o Aukro tak tam nejsem registrovany a ani nevím za kolik bych tam měl ty věci které mám nabízet, tak aby to nebyla přehnaně vysoká a nereálná cena nebo příliš nízká než za kolik by se to dalo prodat. Navíc na tom Aukru se vydražené věci musí bez ohledu na cenu prodat jinak hrozí špatné hodnocení prodejce a nebo asi i nějaké sankce.
Ano, na Aukru je dobré mít zpočátku nějakého rádce. Registrace - proč ne? Nabízená cena - buď tušíte, nebo se dá podle jiných podobných předmětů odhadnout. Když dáte vysokou, nikdo nezaregaguje. Když dáte nízkou, bude se přihazovat. Vydražená cena se bude pohybovat okolo současné prodejní ceny. Co je vydražené, musí se prodat. Ano, musí. I když něco nabídnete za korunu a někdo to opravdu za korunu vydraží. Ale to je minimum případů. Spíš vyděláte. Při větším množství předmětů určitě vyděláte.
Ale kdo chce mít klid, žádné starosti a předměty rychle z domu, může samozřejmě reagovat na letáky, které jste zmínil.
Na tom Aukru je to prodávání zpoplatněné. Podle mne se Aukro vyplatí asi spíše těm kteří tam prodávají ve velkém, ale pokud chce někdo prodat jednorázově nebo jen občas pár věcí tak se mu to tam asi příliš nevyplatí. Jinak já nepotřebují nic rychle prodávat. Zaujala mne nabídka z letáku, ale připadá mi trochu podezřelá a tak se na to zde dotazuji jestli o této firmě někdo neví něco víc. Podezřelé mi připadá už to, že nemají ani internetové stránky a v internetu nejsou o nich téměř žádné informace.
Ano, na Aukru je vystavení zpoplatněné, u nepodnikatelských účtů je to padesát haléřů za aukci. V případě úspěšného prodeje si Aukro účtuje provizi z prodeje, která se v kategoriích liší.
Pokud chcete něco vystavit a nevíte, jakou dát vyvolávací cenu, máte na Aukru nahoře filtr-"co hledáte". Tam si zadáte např.stříbro, nebo hodinky, podle toho, co máte a vpravo jsou "všechny kategorie"-rozbalíte roletku a kliknete až dolů na skončené. Uvidíte skončené aukce včetně cen a jestli se prodaly?
Není problém přece vystavit aukci za cenu, za kterou jsem ochoten věc prodat? Stejně konečnou cenu určuje trh. Jinak např. některé sběratelské předměty se na Aukru prodávají velmi dobře, pokud máte zajímavou nabídku, kupující tam určitě jsou.
Firmu neznám, ale logicky chtějí co nejlevněji nakoupit, to asi každý.
Aukro pro mne moc není. Vím, že se dá ceny určit přiblížně podle cen skončených aukcí a za kolik se co prodalo. Ceny u stejných nebo podobných přednětů se ale líší někdy i dost hodně.
Jak jsem už psal nepotřebuji to co mám nějak rychle prodat a zpeněžit. Leži mi to doma už nějakou dobu a tak to může ležet i dál. Nepředpokládám, že bych na tom nějak zbohatnul, ale pokud by se našla příležitost jak to dobře prodat tak bych se toho i zbavil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.