Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní pozice mistr

Od: sobul odpovědí: 15 změna:

Ahoj, nepracujete tu někdo na pozici mistra? Jak se chováte ke svým podřízeným? je mi jasné že tam musí být nějaká autorita

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Ze školy jsem nastoupil do provozu jako mistr výroby,ale pociťoval jsem,že mě dělníci neberou.Spíše si ze mne dělali srandu.Po čase jsem musel ze zdravotních důvodů odejít a po čase nastoupil do zaměstnání,kde pracovaly vesměs ženy.Tam jsem se jako směnový mistr cítil skvěle.To jsem měl po vojně a bral jsem věci jinak.Dá se říci,že mě měly docela rády.Svěřovaly mi i soukromé problémy.Ta autorita je určitě potřeba.Ale ta se nedá vynutit.

JABRAKA

vanad1*
hodnocení

1x

Jako mistr musíte umět obdobně to, co podřízení. Tedy pokud ze sebe nechcete nechat dělat kašpárka. Dále není příliš vhodné zavádět tykání a jiné způsoby kamarádství. V případě porušení pracovní kázně nebo jiných nepříjemných událostí se to obrátí proti vám a můžete přijít o práci. Vycházejte z toho, že vás podřízení chtějí oblbnout a budete na vše připraven.

iz*

Tykání na pracovišti může a nemusí být problém, znám pracoviště, kde s kázní ani autoritou nebyly žádné problémy ani v případě, že si všichni tykali.

Respekt a autorita se získává jinak, než (ne)závaděním tykání. A neznám žádný případ, že by mistr přišel o práci kvůli tykání na pracovišti přišel o práci.

[I strašit by se mělo umět... –: ]

vanad1*

Já také ne. Zvlášť, když jsem o ztrátě práce pro tykání nic nepsal ! Ta věta má i jiný text. Pro jiné formy kamarádství - např. přehlížení dodržování bezpečnosti práce. Dříve se tomu říkalo falešné kamarádství. To nevíte? Např. nepoužití ochranné přilby opakovaně ( měl přijít postih ) no a pak dotyčný pracovník dostal do hlavy hákem jeřábu. Atd. Je toho mraky a nechce se mi vypisovat jasně dané věci.

iz*

Ne, Vanad, psal/a jste o tykání a kamarádství. Na to jsem reagovala → ještě jsem nezažila, že by mistr dostal výpověď kvůli tykání a dobrému vztahu (kamarádství) se zaměstnanci.

Nepsal/a jste o "falešném kamarádství" ani o přehlížení pracovních nedostatků. (Nikdo nevidí, co jste měll/a na mysli.) [I strašit by se mělo umět...]

hodnocení

0x
Jo jsem mistr a bohuzel jsem se stal mistr z delnicke pozice.
Takze snekym to je lehci a s nekym to je tezsi. Kazdy podrizeny je jiny. Ale autorita tam musi proste byt.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

Už několik let. Jelikož mám přehled, tak mám částečně i autoritu. Sám jsem si prošel vše od začátku. Fluktuace, která je ve firmě velká, to není lehké s autoritou. Rozhodně nikdy nikoho nedržím v práci násilím a s agenturními je největší potíž (asi víte proč)

sobul
Já právě nastupuji na pozici mistra v pondělí. Tak jsem právě potřeboval vedet, jestli si mam zaměstnance pouštět k tělu a tykat si s něma a nebo ne.
To je dost individuální. Pokud mas pod sebou 50 lidi tak vykani. Pokud jen 5 tak tam to asi nema smysl.
sobul
hodnocení

jedná se zhruba o 30 zaměstnanců

prazskejpepik*

tak se modlete, aby byli samostatní, pracovití a česky mluvící. pak to půjde všechno lépe

erko
hodnocení

0x

Ono taky je dulezite, jestli jste se vypracoval na mistra z delnicke profese v tom samem kolektivu, nebo jestli jste prisel tzv. z venku - to je asi jednodussi.

sobul
hodnocení

Na pracovní pozici jsem přišel zvenku.

hodnocení

0x

Pro mistra je nutné (nebo alespoň "výhodné") znát řešení problémů (poruch a pod.) alespoň na úrovni, jako ten nejlepší z podřízených; dokázat poradit a řešit problém; dobré je pracovat určitou dobu (pár let) jako řadový pracovník ve stejném nebo alespoň podobném provozu; největší problém pro "mistra" je nastoupit do této pozice hned po škole, bez praxe, pak je většinou podřízeným "pro srandu", nedokáže poradit a i tím ztrácí autoritu, málokterý to ustojí bez ztráty bodu...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Hlavně ze začátku si najděte rozumného jedince, který zná historii a seznámí vás s technologii výroby.

Samozřejmě v práci hrajete hru na nadřízeného a podřízeného. Nezapomínejte ale, že za vrátnicí jsme si všichni rovni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]