Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nepracujete tu někdo na pozici mistra? Jak se chováte ke svým podřízeným? je mi jasné že tam musí být nějaká autorita
Ze školy jsem nastoupil do provozu jako mistr výroby,ale pociťoval jsem,že mě dělníci neberou.Spíše si ze mne dělali srandu.Po čase jsem musel ze zdravotních důvodů odejít a po čase nastoupil do zaměstnání,kde pracovaly vesměs ženy.Tam jsem se jako směnový mistr cítil skvěle.To jsem měl po vojně a bral jsem věci jinak.Dá se říci,že mě měly docela rády.Svěřovaly mi i soukromé problémy.Ta autorita je určitě potřeba.Ale ta se nedá vynutit.
JABRAKA
Jako mistr musíte umět obdobně to, co podřízení. Tedy pokud ze sebe nechcete nechat dělat kašpárka. Dále není příliš vhodné zavádět tykání a jiné způsoby kamarádství. V případě porušení pracovní kázně nebo jiných nepříjemných událostí se to obrátí proti vám a můžete přijít o práci. Vycházejte z toho, že vás podřízení chtějí oblbnout a budete na vše připraven.
Tykání na pracovišti může a nemusí být problém, znám pracoviště, kde s kázní ani autoritou nebyly žádné problémy ani v případě, že si všichni tykali.
Respekt a autorita se získává jinak, než (ne)závaděním tykání. A neznám žádný případ, že by mistr přišel o práci kvůli tykání na pracovišti přišel o práci.
[I strašit by se mělo umět... –: ]
Já také ne. Zvlášť, když jsem o ztrátě práce pro tykání nic nepsal ! Ta věta má i jiný text. Pro jiné formy kamarádství - např. přehlížení dodržování bezpečnosti práce. Dříve se tomu říkalo falešné kamarádství. To nevíte? Např. nepoužití ochranné přilby opakovaně ( měl přijít postih ) no a pak dotyčný pracovník dostal do hlavy hákem jeřábu. Atd. Je toho mraky a nechce se mi vypisovat jasně dané věci.
Ne, Vanad, psal/a jste o tykání a kamarádství. Na to jsem reagovala → ještě jsem nezažila, že by mistr dostal výpověď kvůli tykání a dobrému vztahu (kamarádství) se zaměstnanci.
Nepsal/a jste o "falešném kamarádství" ani o přehlížení pracovních nedostatků. (Nikdo nevidí, co jste měll/a na mysli.) [I strašit by se mělo umět...]
Už několik let. Jelikož mám přehled, tak mám částečně i autoritu. Sám jsem si prošel vše od začátku. Fluktuace, která je ve firmě velká, to není lehké s autoritou. Rozhodně nikdy nikoho nedržím v práci násilím a s agenturními je největší potíž (asi víte proč)
Pro mistra je nutné (nebo alespoň "výhodné") znát řešení problémů (poruch a pod.) alespoň na úrovni, jako ten nejlepší z podřízených; dokázat poradit a řešit problém; dobré je pracovat určitou dobu (pár let) jako řadový pracovník ve stejném nebo alespoň podobném provozu; největší problém pro "mistra" je nastoupit do této pozice hned po škole, bez praxe, pak je většinou podřízeným "pro srandu", nedokáže poradit a i tím ztrácí autoritu, málokterý to ustojí bez ztráty bodu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.