Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ručitel v insolvenci

Od: rencek odpovědí: 4 změna:

Ahoj, před pár lety jsem dělal ručitele kamarádovi na půjčku 600 000kč. Rok platil, pak přestal platit. Po delší době mi přišel dopis, že kamarád, kterému jsem ručil vstoupil do insolvenci a dluh se převádí i na mě a mám ihned zaplatit celou částku. Zkoušel jsem si domluvit splátkový kalendář, ale tam chtěli splátky cca 13 000kč měsíčně. To jsem prostě nemohl akceptovat, to by mi nezbylo nic na jídlo, ubytování, benzín atd.

Tak jsem tedy ač nerad musel podat návrh na osobní bankrot a vstoupit do insolvence. Vše bylo schváleno, splácím už skoro rok, ale kvůli jednomu podpisu takhle ztratit 5 let života a platit dluhy za někoho jiného.

Jaký máte názor vy? Jak by jste se zachovali vy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ručit kamarádovi 600 tisíc si můžete dovolit jedině tehdy, když máte 600 tisíc někde na účtu a když o ně přijdete, tak Vás to nezničí. Podepsat ručení s tím, že na jeho dluh budu zoufale vydělávat, to je finanční sebevražda. Ano, jeden podpis může zničit nejen pět let života, ale klidně celý život.

sebod*
hodnocení

0x

Přihlásil jste se do insolvence Vašeho přítele coby věřitel?

rencek
hodnocení

Ano přihlásil ale stejně musím za něj splácet
sebod*

Tak jistěže musíte splácet, od toho je ručitel. Kolik splatí on v oddlužení a kolik Vy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]