Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontokorent Česká spořitelna

Od: stake odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Jsem student a před koncem loňského roku jsem si ke svému účtu zřídil kontokorent na 5tis. a tuto částku z něho i následně vybral. Mým úkolem je, abych tam peníze do uplynutí jednoho roku peníze opět doplnil a vyrovnal to na nulu nebo do minimální kladné hodnoty. Když jsem si účet zřozoval, řekli mi v bance, že je to bezúroková půjčka, jelikož je to účet studentský. Byl jsem minulý týden v bance a tam se ptal, kolik tam musím aktuálně vložit, protože jsem měl strach, že tam budou nějaké úroky, ale řekli mi, že pouze těch 5tis. A já se Vás chci zeptat, jestli, když je tam dám, jestli to zase bude všechno v pořádku. V bance mi řekli, že ano, ale já se chci ujistit tady a zeptat se Vás, jestli přímo s tímto účtem máte nějaké zkušenosti. Jde mi to, že tam teď těch 5tis.vložím a mám strach z toho, že se propadnu třeba dalších 20tis. do minusu. Jsem z toho hrozně nešťastný. Prosím Vás o radu a o zkušenosti. Děkuju!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Jde o běžný kontokorent poskytnutý na dobu určitou (1 rok) - tedy je po roce nutné kontokorent uhradit (vyrovnat stav účtu aspoň na nulu)... Zároveň je KK poskytnut s automatickým revolvingem (po ukončení je automaticky ihned poskytnut znovu - pokud majitel dodržel podmínky poskytnutí)...

Tedy - ke datumu splatnosti doplať na účet potřebnou sumu, následující den ji opět můžeš vybrat (a tak pořád dokola). Pokud ale účet nevyrovnáš, nebude ti KK znovu otevřen a dlužná suma bude úročena tzv. sankčním úrokem (je dost vysoký) - takže si to pohlídej...

BTW - kam a jak by ses ´chtěl´ "propadat"? *smich*

figurek*

pozor kamaráde, tohle není fór. Ona spořitelna se ke svým klientům občas nechová zrovna přátelsky. Jestli přešvihneš limit, pak se těš. Já jsem ho přešvihl o 0,16 KČ, protože na bankomatu se zobrazuje zaokrouhlené číslo. Dostal jsem pokutu 500,- KČ za nepovolený debet, lehce výhružný dopis v ceně 100,- KČ o možné exekuci a zápis do registru dlužníků. To všechno kvůli minus šesnácti haléřům, o kterých jsem neměl ani potuchy. Toto opravdu není fór, ale skutečnost.

mowla*

O bankách (nejen ČS a.s., ony se jiné ´nechovají´ jinak) mi nemusíš mocka povídat... :-D

Na tvém místě - 500,- jsi měl rozporovat, myslím, že při dostatečném důrazu bys byl úspěšný (pokud by se ti ovšem chtělo), "dopis v ceně 100 Kč" (další pokuta? - jinak nevím, co bych si pod tím měl představit) dtto, zápis ro rejstříku či exekuce jsou ´bubáci´ pro důvěřivé naivky - obé má ´spodní limit´, ke kterému má 16 hal. hóóódně daleko...

*smich*

ohneta*
hodnocení

0x
Dobrý den, nevím z jakého důvodu jste nestastny, v bance vam to přece vysvětlili. Pokud částku uhradíte, budete na nule a žádných 20 tisíc platit nebudete muset.

hodnocení

0x

tímto produktem bance tleskám, učí půjčovat mladé lidi si peníze bez úroku a později jak se naučí, že se dá žít z půjčky tak je lehce sedře z kůže*hej*

buss
hodnocení

0x

Banka něco tvrdí, pak jsou na to podmínky úvěru. Cokoli se na účet vloží až do vyrovnání jde na kontokorent. Komu jinému chcete věřit? Student VŠ by měl mít už nějaký přehled.

dawn*
hodnocení

0x

Dobrý den,

rozhodně bych nevěřila tomu, že je kontokorent zadarmo, pokud to není čerstvá novinka, měla jsem studentský účet a měsíčně se za mínusový stav platí poplatek! Pravidla jsou jednoduchá, alespoň jednou ročně se dostat přes noc do plusu a pak se peníze mohou opět vybrat..jejich oblíbený trik je, že Vám kontokorent časem sami navýší a musíte si ho zajít osobně zrušit nebo se hlídat, abyste to nevybral!? Jen mi přijde fascinující, že snad máte přístup k zůstatku na účtu apod., tak snad vidíte, kolik jste nebo nejste v mínusu či za co Vám strhli peníze?

figurek*
hodnocení

0x

princip kontokorentu je takový, že nejméně jednou do roka musíš být nad nulou. Ale klidně jdi a nech si to vysvětlit ve spořitelně a ničeho se neboj.

ohneta*
Ale on tam přece byl a stejne to nepochopil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]