Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem student a před koncem loňského roku jsem si ke svému účtu zřídil kontokorent na 5tis. a tuto částku z něho i následně vybral. Mým úkolem je, abych tam peníze do uplynutí jednoho roku peníze opět doplnil a vyrovnal to na nulu nebo do minimální kladné hodnoty. Když jsem si účet zřozoval, řekli mi v bance, že je to bezúroková půjčka, jelikož je to účet studentský. Byl jsem minulý týden v bance a tam se ptal, kolik tam musím aktuálně vložit, protože jsem měl strach, že tam budou nějaké úroky, ale řekli mi, že pouze těch 5tis. A já se Vás chci zeptat, jestli, když je tam dám, jestli to zase bude všechno v pořádku. V bance mi řekli, že ano, ale já se chci ujistit tady a zeptat se Vás, jestli přímo s tímto účtem máte nějaké zkušenosti. Jde mi to, že tam teď těch 5tis.vložím a mám strach z toho, že se propadnu třeba dalších 20tis. do minusu. Jsem z toho hrozně nešťastný. Prosím Vás o radu a o zkušenosti. Děkuju!
Jde o běžný kontokorent poskytnutý na dobu určitou (1 rok) - tedy je po roce nutné kontokorent uhradit (vyrovnat stav účtu aspoň na nulu)... Zároveň je KK poskytnut s automatickým revolvingem (po ukončení je automaticky ihned poskytnut znovu - pokud majitel dodržel podmínky poskytnutí)...
Tedy - ke datumu splatnosti doplať na účet potřebnou sumu, následující den ji opět můžeš vybrat (a tak pořád dokola). Pokud ale účet nevyrovnáš, nebude ti KK znovu otevřen a dlužná suma bude úročena tzv. sankčním úrokem (je dost vysoký) - takže si to pohlídej...
BTW - kam a jak by ses ´chtěl´ "propadat"?
pozor kamaráde, tohle není fór. Ona spořitelna se ke svým klientům občas nechová zrovna přátelsky. Jestli přešvihneš limit, pak se těš. Já jsem ho přešvihl o 0,16 KČ, protože na bankomatu se zobrazuje zaokrouhlené číslo. Dostal jsem pokutu 500,- KČ za nepovolený debet, lehce výhružný dopis v ceně 100,- KČ o možné exekuci a zápis do registru dlužníků. To všechno kvůli minus šesnácti haléřům, o kterých jsem neměl ani potuchy. Toto opravdu není fór, ale skutečnost.
O bankách (nejen ČS a.s., ony se jiné ´nechovají´ jinak) mi nemusíš mocka povídat...
Na tvém místě - 500,- jsi měl rozporovat, myslím, že při dostatečném důrazu bys byl úspěšný (pokud by se ti ovšem chtělo), "dopis v ceně 100 Kč" (další pokuta? - jinak nevím, co bych si pod tím měl představit) dtto, zápis ro rejstříku či exekuce jsou ´bubáci´ pro důvěřivé naivky - obé má ´spodní limit´, ke kterému má 16 hal. hóóódně daleko...
Dobrý den,
rozhodně bych nevěřila tomu, že je kontokorent zadarmo, pokud to není čerstvá novinka, měla jsem studentský účet a měsíčně se za mínusový stav platí poplatek! Pravidla jsou jednoduchá, alespoň jednou ročně se dostat přes noc do plusu a pak se peníze mohou opět vybrat..jejich oblíbený trik je, že Vám kontokorent časem sami navýší a musíte si ho zajít osobně zrušit nebo se hlídat, abyste to nevybral!? Jen mi přijde fascinující, že snad máte přístup k zůstatku na účtu apod., tak snad vidíte, kolik jste nebo nejste v mínusu či za co Vám strhli peníze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.