Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování proti klíšťové encefalitidě

Od: lounacek odpovědí: 14 změna:

Dobrý den všem. Požádám zde přítomné o radu. Bývalá partnerka nechala syna/9let/ i přes můj nesouhlas oočkovat proti klíšťové encefalitidě Máme dítě ve střídavé péči a v zákonu o stř. péči o dítě je jasně napsané,že o zásadních rozhodnutích života dítěte je povinem jeden rodič informovat druhého rodiče a veškeré záležitosti s tím spojené konzultovat. jednoduše nejednat na vlastní pěst. Co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Poděkuj jí, že napravuje to, co ty zanedbáváš.

lounacek
hodnocení

Ládine,pořádně si přečti obsah článku.

hodnocení

0x

Souhlas s Ladinem. Některá očkování jsou diskutabilní, tohle ale určitě ne. Udělala bych to samé, ačkoliv jsem jinak velice pro, aby se rodiče podíleli na výchově stejným dílem, resp. aby se otec staral stejně jako matka.

mot
hodnocení

0x
muzes ho nakazit encefalitidou, pak to bude fer..

hodnocení

0x

Viděl jste někdy průběh a následky klíšťové encefalitidy? Asi ne, protože jinak byste o užitečnosti očkování ani na okamžik nepřemýšlel. A nakazit se touto zákeřnou nemocí je velmi snadné.

Ovšem informovat Vás o tom bývalka teda mohla.

martinaa*
hodnocení

0x
Jaky konkretni duvod jste mel k nesouhlasu?
Ockovani proti encefalitide je pro dite velmi rozumne a mel byste byt rad. Kdyby syn chytl kliste a mel z toho dozivotni nasledky, nejspis byste ex obvinil z toho, ze nedavala pozor a kdesi cosi. Vase ex byla vsak rozumna, klistat uz je venku mnoho.
Pokud se pravem boji o zdravi vaseho ditete, ale Vy nesouhlasite, co ma delat?
lounacek
hodnocení

Ano máte pravdu,úplně hloupý a nechápavý nejsem. Jde jen o jednu maličkost. Před časem jsme se jasně s ex dohodli,že dítě očkovat kvůli možným rizikům nenecháme. Vakcína může mít pro dítě také trvalé negativní následky. Veškerá rozhodnutí tohoto druhu by se měly dělat po jasné dohodě obou rodičů. Dnes je to očkování a zítra to bude něco jiného o to jde.

martinaa*
A jaky byl jeji duvod, proc nahle zmenila nazor na ockovani? Ptal jste se? Pritelova ex, se kterou ma malou dcerku, taky delala vsemozne prekazky a problemy, az musel byt pritel opravdu neprijemny a tvrdy, aby se neco zmenilo. Vcetne zapojeni socialky.
A jak by to se synem dopadlo v pripade, kdybyste se nedohodli? Ona by chtela ockovat, Vy striktne proti. Co pak?
lounacek
hodnocení

To jsem nestihl,sdělila mi to v sms v den očkování,když byl zákrok proveden. Tak je to se vším,první koná pak myslí. Jdeme i kvůli jiným věcem dnes na sociálku,protože si nevím rady. Děkuji za Váš názor,vážím si jej.

hodnocení

0x

Pak je otazka, zda se da ockovani povazovat za zasadni zivotni rozhodnuti. Prihlaska na skolu a pod. zrejme ano, ale ockovani?

Kdyz bude dite nemocne a doktor predepise nejake leky, take budete delat koncenzus, zda leky davat nebo ne?

fram

No nevím, jestli to je neškodné očkování. Taková jedna lékařka - primářka na NEURO je nedoporučuje při borelióze, braní antibiotik. A i jinak, tak úplně bez rizika není, může prý vést v pozdním věku k něčemu typu Alzheimera, povídala. Když se něco nepovede, ne běžně. Rozkládá se do 5 let. Takže konzultace být spíš měla, dle mého.

Na dovolenou do Thajska asi v životě nepojedete, že? Těch očkování ..

hodnocení

0x

Mno, něco jsem si o tom přečetl. Klíšťovou encefalitidu snáší děti lépe než dospělí, takže očkování se dospělým jednoznačně doporučuje. U dětí se setkávám s názory různými, ale většinou s tím, že rizika očkování jsou mnohem nižší než rizika neočkování. Nebezpečné komplikace jako je paralýza dolních končetin (Guillain-Barrého syndrom) se objevovaly u starších vakcín (kde se používaly ke kultivaci myší mozky), dnes se používá vaječná bílkovina, která může vzácně vyvolávat alergické reakce, ale ty jsou zpravidla jen lokálního rázu.

Osobně bych asi zvážil, jak často se dítě dostává do volné přírody, poradil se s pediatrem a neurologem a podle toho bych se nějak rozhodl, pravděpodobně bych byl spíš pro.

Samozřejmě dotaz je ale o něčem jiném - o tom, že spolurodič dělá věci navzdory tomu, na čem se rodiče původně dohodli. Domnívám se, že plánovala provést očkování už ve chvíli, kdy Vám slíbila, že se očkovat nebude, s myšlenkou "on mi dá pokoj a až bude dítě očkované, už s tím nic neudělá". Typická trucoženská, nedivím se, že jste se rozvedli. Co s tím? Pokud to budete hrotit, s její povahou to akorát povede k další válce. Nechat to být taky není dobré. Snad vám na té sociálce nějak pomůžou. Hlavně se ale držte v klidu, nějaké hysterické křičení vám určitě nepomůže.

lounacek
hodnocení

Děkuji Vám za vyvážený názor,něco mi to dalo a dá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]