Nejste přihlášen/a.
Víte co mě na metru hodně štve? Že se trasy nepropojují, jen se prodlužují dál a dál a přestoupit stejně musí člověk v centru. Ještě víc mě však štvou zbytečně drahé stanice. Kdyby postavili díru do země, ale to oni né. Příkladem toho je stanice Střížkov. To bylo času, než tu obludnost svařili. A výsledek je takový, že místo parku je podivné cosi plné skla a nosníků, na kterých se usadili holubi, kteří doslova serou lidem na hlavy. Pan architekt by tu stanici měl povinně každý den uklízet až do konce svého života, že vymyslel něco tak nefunkčního. V jiných stanicích je po celý rok příjemná teplota, tady v zimě zima v létě vedro, řidič soupravy, co kouká 2min do absolutní tmy vjede do stanice a je oslněn sluncem.
Určitě mohlo. V oblasti Bohnic a Čimic se kdysi o metru uvažovalo, dokonce i o prodloužení trasy tramvají, ale sešlo z toho. Stačí se jen podívat na výstavbu tunelu Blanka... jak píšete-je to vše o penězích a já se toho určitě nedožiji.
Ne, bene, nic rozhodně nesrovnávám, jen konstatuji, protože tu žiji víc jak 30 let. Navíc to místo, o kterém se kdysi uvažovalo jako o výstupu z metra, je zastavěné novými paneláky. Osobně pochybuji, že by zde nějaké metro vůbec kdy bylo.
jejda tak to se omlouvám, bene.
Dobrý den, Praha je na nějaké větvení tras moc malá a ekonomicky se to nevyplatí + komplikace geologické a výškové. Zdravím!
Pokud chcete srovnávat náročnost výstavby tramvajové traťě a metra, tak jste mimo realitu.
andy123 - já jsem ve svém doplnění nereagoval na Váš příspěvek, ale na Štěpánku Robinson .
nepřijde mi to ani složité, kdyby se chtělo a byly peníze. Jestli jezdí metro v intervalu např 10 minut, tak po rozdvojení na dvě trasy 1:1 by jednou trasou jezdilo metro každých 20 minut. Ani teď nejezdí každé metro celou trasu a otočí se o několik zastávek před konečnou dříve a jede zpět. Takže navrhnout by to určitě šlo i složitěji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.