Nejste přihlášen/a.
Ve zkušení době se výpověď nedává, to zákon nezná. Ve zkušební době se jedná o: "Zrušení pracovního poměru ve zkušební době", dnem 23.3 2017, a Váš podpis. Paní z účtárny má pravdu, musíte opravit datum, jelikož ten den 24.3 jste již nepracoval, to je celé...
A není to, náhodou, pozměňování reality? Co když se rozhodl až ráno? Já bych teda rozhodně nic NEMĚNIL!
pokud se rozhodl až ráno, tak měl tu směnu odpracovat... pokud jí neodpracoval, pak jeho pracovní poměr skončil 23. 3.
No, není to docela pravda. Výpověď lze dát i ve zkušební době, ale to by běžela výpovědní doba, jako by zkušební doba vůbec nebyla. Ale prakticky se to tak nedělá.
A datum opravovat nemůsí ani nemůže! To by šlo o antidatování! Zrušení poměru učinil 24. a doručil také 24., pokud něco opravovat, tak dopsat čas doručení - převzetí. Jestli nějakou směnu odpracoval nebo ne, to je druhotné.
Ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. A správně jste měl uvést datum, kdy jste naposledy pracoval → tedy 23. březen 2017.
To nemáte vůbec pravdu. Ani v jednom případě. Výpověď dáváte z nějaké smlouvy. Tak si představujte, že ve zkušební době mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem vlastně není žádná smlouva. Oba mohou kdykoli odejít. To jako bych chtěl odejít třeba v půlce filmu z kina - to taky nedávám žádnou výpověď. A v druhém případě se pletete ještě zásadněji. Z právního, účetního, tudíž i daňového hlediska je rozdíl mezi OPRAVOU a REKONSTUKCÍ zcela zásadní. Představte si to zase třeba na Vašem chrupu. Když Vám zubař udělá plombu, korunku nebo můstek, je to oprava. Když vám udělá implantáty nebo jinou náhradu, je to rekostrukce. I když z venku to vypadá obyčejně stejně.
Pracovní smlouva obsahuje zkušební dobu...takže je blbost co jste napsal vy..ale jak říkam..je to prostě jen slovíčkaření... pro stavaře je oprava = rekonstrukce bez rozdílu a obnova = obnova.. třeba něco historického...další takovej případ bych mohl uvést třeba..když vlastníte byt v SVJ...taky vám téměř 100% lidí řekne, že platí nájem do SVJ přitom je to fond oprav..důležité je, že všichni víme oč se jedná
Myslím, že nemáte pravdu. Všichni odpovídající se tady snaží tazatele nahodit do správné koleje, kterou je zákoník práce. Je velmi smutné, že zákonná norma, která se během života dotkne takřka všech lidí, je pro většinu z nich velká neznámá. Pak vznikají takové paskvily jako výpověď ve zkušební době nebo výpověď dohodou. Naštěstí je i spousta zaměstnavatelů nedotčena zákoníkem práce, paskvil přijme a akceptuje.
Všichni víme, oč se jedná? Výpověď s sebou nese výpovědní lhůtu, dohoda znamená, že se účastníci dohodnou, zrušení ve zkušební době je jednostranný úkon ať zaměstnance nebo zaměstnavatele. Vy jste zřejmě přesvědčen, že půlku dovolené si zaměstnanec určí sám a půlku mu určí zaměstnavatel. Ale Vy přece víte, o co se jedná.
no ono totiž je to každýmu šumák dokud se ho to netýká...nebo Vy snad v hlavně nosíte takové informace, které běžně k životu nepotřebujete? Pokud teda nejste personalista?Já teda ne..S tou dovolenou to tu bylo už krát řešeno. Všichni víme, že je tam několik podmínek a "ALE", ale pokud je zaměstnavatel trochu solidní tak dovolenou nepřikazuje, nenařizuje a zaměstnanec si ji bere kdy chce on...
To máte zase pravdu. To já třeba vařím a taky mně je jedno, jestli je to maso bio, z Polska, od Babiše a pod. Pro mně je důležité, jestli je dle mých měřítek kvalitní a jestli bude měkké. To je boj hosta, co preferuje a co zavrhuje. Asi budete ten stavař - to chápu, že svojí práci chcete udělat kvalitně, ale pro zákazníka - investora je rozdíl mezi opravou a rekostrukcí dost podstatný, pokud teda to má nějak dokladovat státu a jeho kontrolorům.
Ahoj, ve zkušební době se nejedná o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Nevím co znamená "podělávka", ale pravděpodobně jste své rozhodnutí zrušit prac. poměr sdělil po svém příchodu do zaměstnání a rozhodl jste se ten den již nepracovat. Toto není nic špatného, ale zaměstnavateli tím vyvstal problém s plánováním zaměstnanců - jeden jim chyběl. Nemyslim si, že by Vás to mělo zajímat, ve zkušebce to riziko je vždy. A zpětné pozměňování data? To se přece nedělá!
No podělávkou jsem tím myslel že aby neřekli že jsem podal hned výpověď a že jsem tam ani nepracoval. Aby mi pak nemuseli platit tu jednu směnu. Jinak ten papír jsem tam donesl asi 15 minut před tím nez jsem měl začít směnu. Přijde mi to dementní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.