Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fio banka - první platba

Od: jinn odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, ještě nikdy jsem v obchodě neplatila kartou, a tak bych se chtěla zeptat, jestli se při první platbě v obchodě zadává pin a kolik čísel. Můj pin pro internetové bankovnictví je deseti místný a někde jsem slyšela, že se při platbě zadávají jen první čtyři číslice. Jinak jsem kartu aktivovala přes internet a také už platila nákup z e-shopu. Bankovní účet mám u Fio banky a má se při platbě jen přikládat, ale nevím, jak to ve skutečnosti je u té první.. nevíte, prosím? Děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Nejsem si jistá, ale myslím, že u Fio není potřeba při bezkontaktní platbě do 500,- zadávat PIN. Jinak ano. M.

hodnocení

0x
Tady si pročtěte instrukce, jak zadat čtyřmístný PIN v internetbankingu. fio.cz/... Při platbě kartou do 500 Kč PIN nezadáváte, pouze kartu přiložíte, při větší částce zadáte tento čtyřmístný.Jinak při platbě kartou v e-shopu zadáváte číslo karty a vzadu to trojčíslí, při platbě v obchodě -Vámi zvolený čtyřmístný PIN.V instrukcích máte také, že máte v bankomatu udělat výběr, nebo dotaz na zůstatek, aby došlo k přenesení PINu na platební kartu.

hodnocení

0x
Většinou se u první platby použije čip - karta se strčí do terminálu a použije se pin(bez ohledu na výši platby). Tím se karta aktivuje a pak lze používat bezkontaktně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]