Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě neschopenky za sebou

Od: hhh odpovědí: 3 změna:

Nikdy jsem neměla neschopenku, tak trochu tápu. Budu mít neschopenku po operaci, plánuju ji do konce týdne - že si v pátek zajdu k doktorce neschopenku ukončit a v pondělí půjdu hned ráno do práce (tj. nechci jít k mudr až v pondělí ráno, ale už v pátek).

A zajímalo by mě, co kdyby se mi o víkendu přitížilo a potřebovala bych neschopenku i další týden. Jak to správně udělat, abych znovu nebyla doma 3 dny zadarmo. Lze třeba v ten pátek napsat konec neschopnosti až na neděli? A tímpádem by se to potom s tou pondělní neschopenkou počítalo jako jedna neschopnost? Nebo jinak? Jak? Dá se toto někde najít?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Podle mne byste neměla předem plánovat, jak, případně kdy neschopenku ukončíte, ale měla byste se (obzvláště po operaci) řídit doporučením lékaře. Neschopenku lze ukončit nedělí, ale já bych to nechala na lékaři.

fguzg
hodnocení

Bohužel jsem konzultovala se dvěma lékaři a každý mi podal diametrálně odlišné doporučení ohledně délky neschopnosti. :) Takže jak se zdá, bude záležet čistě na tom, jak se budu cítit. Pokud mi bude dobře, chci ukončit neschopenku v pátek, abych mohla hned v pondělí ráno do práce, ale prostě mě napadla i možnost, že se mi o víkendu udělá hůř a budu potřebovat neschopenku prodloužit, a ráda bych předem věděla, jak to udělat, abych nebyla doma 6 dní zadarmo, protože to by se mi ani trochu nelíbilo.

iz*

O vystavení, trvání i ukončení neschopenky rozhoduje ošetřující lékař na základě zdravotního stavu pacienta. Předem nelze říci, jaký bude v pátek Váš zdravotní stav. Proto bych doporučila to nechat na lékaři.

Existuje samozřejmě možnost se rozhodnout sama a lékaři jen sdělit, že chcete neschopenku ukončit, ale to bych udělala jenom v případě, že bych si byla jista, že to zvládnu.

Ukončí-li lékař v pátek neschopenku nedělí, budete muset ještě celý víkend dodržovat léčebný režim. (Ale s tím asi počítáte.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]