Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplatit složenkou?

Od: smoula* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dnes mě pán poslal věc jako doporučený dopis...a mám mu to zaplatit složenkou...ale nevim jak?

normálně balíčky se platěj poště a dál se o to nemusim starat.

Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

1x

Na poště si vyzvednete a vyplníte složenku typu C ,.zaplatíte hotově a pošta mu to pak hotově vyplatí.To bude asi nejjednoduchší.Pokud Vám ovšem neposlal nějakou složenku v tom balíčku.To potom zaplatíte tou jeho.Napíšete svoji adresu jako odesílatel , jeho jako příjemce a částku kterou požaduje .Takže cenu zboží plus poštovné.

smoula*
hodnocení

to bude balíček ke mě domu a já už na poštupro složenku zajet nestihnu. To asi přiveze pošta tu složenku ne.?

cesmina*

Tak to nevím,uvidíte.Možná bude něco v tom balíčku.To by od něj byla slušnost dát tam tu složenku ,když to chce složenku.Osobně platím vše převodem,takže v tomhle přesně nevímPočkejte ,třeba Vám někdo poradí lépe než já.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jak správně odpověděla cesmina, já jen dodám, že lze peníze složenkou poslat i na účet příjemce, a to složenkou A. To ale musíte znát číslo bankovního účtu a kód banky. Myslím ale, že pán měl na mysli peníze do ruky, pak tedy složenka C.

doplněno 27.03.17 15:18:

A neposlal to odesílatel na dobírku? V tom případě zaplatíte peníze doručovatelce a pošta zařídí vyplacení odesílateli. V tom případě ale vyplňuje dobírkovou složenku on a vy se o to nestaráte, Pokud Vám poslal zásilku dopředu s tím, že mu peníze pošlete dodatečně, pak Vám to doručovatelka předá a Vy si složenku na pošte vyzvednete zítra, vyplníte a peníze odešlete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]