Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnost otěhotnění

Od: pavell* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

trošku hloupá otázka, ale zajímá mě jak je velké riziko otěhotnění, když s přítelkyní nepoužívámé kondom ani jinou metodu antikoncepce. Prášky brát nemůže s dúvodu nemoci a kondom nám při tom nevyhovuje, tak zatím spoléháme na přerušovanou soulož. Sice už nejsme nejmladší, ale dítě spolu zatím neplánujem. Někdy provozujeme i sex s více vrcholy, ale dbám na to, abych se opláchnul a po vyvrcholení vymočil. Vím že je to hodně málo spolehlivá metoda, ale několik měsícu to už takto funguje. Někde píšou že v předejakulační tekutině jsou spemie, s kterých se nedá otěhotnět a jinde zas píšou opak, tak nevím čemu věřit .. nemáte někdo zkušenosti s jinou metodou kromě prášku a kondomů, která pro vás byla účinná?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Partnerka by mohla zkusit pesar femcap.cz/...

pesar.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Na přerušovanou soulož dojelo už dost lidí, ono pár měsíců se dařit může, pak stačí jedna "chybička" a vymalováno. Opláchnutí nic moc neřeší, v preejakulační tekutině se skutečně nacházejí životaschopné spermie, něco může uváznout i v močové po prvním styku. Pesar je dobrý nápad, pokud přítelkyně nemůže hormony, nebo lze použít třeba spermicidní krémy a gely (zabíjejí spermie v pochvě), ale je nutné počítat s pár minutami, než krém zabere (a taky ta chuť je hnus).

hodnocení

0x

Dobrý den. Nadarmo se neříká - stačí kapka a je z tebe taťka. Takže celkem dost riskujete. I když jsou páry, kterým toto vychází, vy mezi ně třeba patřit nemusíte.. Antikoncepce není jen v prášcích, existují i antikoncepční náplasti, nebo injekce. V neposlední řadě i vaginální kroužky. Ať to probere se svým gynekologem, určitě se najde vhodná forma antikoncepce i pro ni.

Jen doplním: Ty páry, kterým to vychází i dlouhodobě, mohou být zrovna ty, které by měly problém s početím, i kdyby se snažily sebevíc. Takových případů je spousta.

annas

Da se vyuzit i neplodnych dnu partnerky kolem data poloviny cyklu, ale jen pri pravidelne menstr. Tak na 50%.

malycvrcek
hodnocení

0x

Ano, Vaše informace je správná. I když se umyjete, vymočíte, tak to riziko tam je. Dokud jsme praktikovali jenom jeden styk, tak se leta letoucí nic nestalo a jedinkrát jsme šli znovu a bylo to.

Takhle nám vzniklo neplánovaně druhé děťátko. Dnes již dospělý muž.

A jsem nakonec ráda, že ho mám.

marfusa*
hodnocení

0x

Metoda neplodných dnů není spolehlivá. Je prokázáno, že pokud některý pár tuto metodu praktikuje, má za dobu soužití cca 5 dětí. To je docela dost, když uvážíme, jak je tato metoda náročná. Osobně doporučuju pesar, jak už tu bylo uvedeno. Je velmi spolehlivý. Dříve stál velmi málo. Pak se pro nezájem přestal vyrábět. Teď jsem viděla, že stojí okolo 3000 Kč. Považuji ho za výbornou věc, bez chemie, žádná zátěž pro organizmus.

liska*
hodnocení

0x

Výpočet plodných dnů podle teplot. Tohle mi kdysi stačilo, ovšem s tím, že když se stane a otěhotním, tak to bude sice mimo plán, ale zvládneme to. Jestli je partnerka nemocná, tak by si měla zjistit, zda nebude lepší otěhotnět teď a ne až bude starší a nemocí víc poznamenaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]