Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení rukou, nohou případně podpaží

Od: icb odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už asi 3 dny mám tyto problémy. Myslím, že jsem to měla už předtím, ale poslední 3 dny to zesílilo, ale neděje se to v noci. Když se probudím, vůbec se nepotím. Má někdo nějaké podobné zkušenosti? Dočetla jsem se o hyperhidróze. Zajímaly by mě i zkušenosti s tímhle. Pokud tím někdo trpíte, napište, co s tím děláte. Budu ráda. Lékaři to řeší speciálním přístrojem, který se dá koupit i domů http://www. Pharmabiotech. Cz/e-shop. Php? P=iontofor%c3%a9za%20ozo-ozo%20(modernizovan%c3%bd%20n%c3%a1stupce%20antipe)&id=22 ten ale stojí 7000kč.
Na druhou stranu, ikdyby se mi hyperhidróza objevila, život neohrožuje. Je nutné ji řešit pokud to není ta nejhorší, kdy se potí i záda nebo nárty nohou? Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Pocení obecně znamená nedostatek hořčíku. Doporučuje se pít čaj ze šalvěje, ale po měsíci přestat, všeho moc škodí. Možná jsou to u Vás výkyvy hormonální.Jejich pokles po 40 roce věku se taky hlásí pocením.V tom případě jezte hodně sojových výrobků. Pokud v tom hraje roli cukr, tak ještě vitamin B 6.

icb
hodnocení

Je mi 21, takže hormony to nebude, ale děkuji. Hořčík stejně plánuji koupit. Velmi často mě postihuje třes celého těla, který vždy po nějaké chvíli ustane. Doktorka mi řekla, že to je od nervů (psychosomatické potíže) a doporučila mi právě hořčík a říkám si, jestli to pocení nemůže mít i stejný důvod. Takže pro mě ten hořčík bude víceúčelový. (snad, doufám) Děkuji za radu.

liska*

Hořčík se prodává s vitaminem B6 pod názvem Magnex. Dobré je ale přijímat ho v přírodním stavu v ořechách, kakau, klíčcích, banánech, avokádu, cereáliích- vločky, jáhly, pohanka, quinoa, bulgur, luštěniny..Ideální je Melasa,tam je vše. On se totiž hořčík vstřebává do těla v souvislosti s dalšími prvky ,jako Zn a Ca. A určité minerály se zase uplatní pouze s některými vitaminy. Tím chci říci, že brát všechno v syntetické formě / v tabletách/ není nejlepší, neboď Vám to může zatížit např. ledviny, cévy

Pokud přidáte ještě něco na zklidnění, jako meduńku, kozlík, šišák ap. tak bude zase líp..

doplněno 23.03.17 14:11:

Oprava překlepu, předposlední řádek : neboť

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]