Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mame cela rodina noveho zubare.Manzel byl jako prvni, samozrejme ho hned doktor poslal na dentalni hygienu,to ceka urcite kazdeho. Dneska mu odstranovali zubni kamen a priste je objednany na odstraneni zubniho kamene z pod dasni, nedokazu si to nejak predstavit, ma s tim nekdo zkusenost? Jinak,pred tim jsme meli zubarku u ktere jsme nic neplatili (sla do duchodu) , existuji vubec jeste takovy zubari? Prijde mi,ze si pulka naroda nemuze dovolit navstivit zubare. Ten nas napr. rentgen 500, plomba 700-1900. Mam hruzu,kolik u zubare nechame penez
Zubní kámen pod dásní způsobuje plíživou parodontozu. Takže odstranit ano. Samozřejmě je to zákrok, který by se neměl dělat příliš často, není to dvakrát příjemné a je to taky trochu krvavé. Parodontoza je zánět zubního lůžka, postupně vede k odhalení krčků (které může mít i jiné příčiny), kývání zubů a nakonec vypadnutí zubu. Prevence je dostatečné čištění zubů a mezizubní kartáčky a nitě.
Amalgámovou plombu byste měl mít placenou pojišťovnou, ale zubař za ní dostane pouze 120 korun, což sotva stačí na materiál, nemluvě o práci a dalších nákladech. U všech ostatních plomb si mohou zubaři stanovit vlastní cenu, aby odpovídala nákladům. Venkovští zubaři mají zpravidla podíl pacientů, kteří nechtějí nic platit, mnohem větší, než ti ve velkých městech, proto daleko častěji končí a stěhují se do měst, kde si prostě vydělají víc.
Každopádně názor zubařů je, že prevencí zubního kazu je pacientova vlastní péče o zuby a 99% péče o zuby se neodehrává v ordinaci, ale v koupelně.
Asi před měsícem mi zubař řekl, že amolgán je zakázaný. Dal mi blombu za 500 kč, politoval mě a zablomboval mi, za těch 500 i druhý zub, jakože na tajňačku.
Amalgám zakázaný (zatím) není, váš zubař Vám lhal. Zákaz nyní připravuje EU kvůli rtuti, ale bude se týkat jen amalgámů připravených v ordinaci, nebude se týkat tzv. kapslových amalgámů.
Dobry den, dekuji za reakci. Muzete mi napsat,jak cisteni probiha? Jak se dostavaji pod dasen, to musi nariznout, nejak odhrnout a pak prisit? Na internetu jsem se jen docetla, ze se to cisti na 4 etapy, vzdy po pul celisti. Manzel si kupoval na hygiene kartacky i mezizubni, co mu doporucili a doma na ne koukam,ze je na jich napsano neprodejny vzorek. Jsem z toho zklamana.
to si dejte pozor na výběr zubaře. Mám už několikátého (všechny těhotné nebo odešli/y do soukromé praxe), ale nikdy jsem za rengen neplatil. Ten by měl být hrazený pojišťovnou. Plomby se hradí, to je jasné, ale ceny jsou také různé. Vámi uvedené ceny jsou asi tak normální.
U dentální hygieny jsem vždycky nabyl dojmu, že jsou přes chodbu domluvení, že mu tam všechny pošle a dá mu z každého desátek. Tím neříkám, že to není užitečná a prospěšná služba!
od doby, kdy jsem nechtěl amalgánovou plombu jsem za ně platil vždy...
Samozřejmě, že existují i zubaři, kteří zubní kámen v dostatečném rozsahu odstraňují sami. A na to "čištění pod dásní" pozor (já bych je nepodstoupila) → následkem mohou být odhalené krčky...
Dobry den, moc se nam do toho nechce, ale nevim jestli to neni podminka zubare,aby se o nas nadale staral
Školy chrlí každoročně množství zubních hygienistek a ty si musí vydělávat... Mě můj zubař řekl, že bude pokračovat v práci jedině poté, co navštívím zubní hygienistku. Také jsem si všimnul letáku vyvěšeného na zdi čekárny, kde nějaká společnost půjčuje peníze na zubní výkony! Znám několik lidí, kteří si už nyní nemohou dovolit návštěvu zubaře a bude to ještě daleko drazší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.