Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké elektrokolo

Od: dajka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím poraďte. Tchyně, které je přes 80 a je stále vitální, si chce koupit elektokolo a myslí si, že s ním bude jezdit několikrát do týdne za kamarádkou, která bydlí fakt na kopci - je to od jejího bydliště tak 7 km. My si myslíme, že to nebude tak jednoduché, ona pořád otravuje, aby se s koupí nespálila a doufá, že teď si koupí kolo a deset let bude bez problémů jezdit, kam se jí zachce. Nám se to tak jednoznačné nejeví, víme, jak dnešní výrobky dlouho vydrží, nemáte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

knick
hodnocení

1x

Jako důchodce, mám čerstvě objednané městské elektrokolo Leader fox Vivalo. Má nízký pohodlný nástup, středový motor s torzním spinačem (motor pomáhá plynule podle tlaku na pedály na rozdíl od zapínání motoru jen pedelekem = snímač otáčení pedálů). Tento způsob umožňuje jízdu do kopců s využitím 7mi převodů bez přehřívání (případnému vypínání) motoru. Má delší dojezd a šetří baterii, která by snad měla v lepším případě vydržet 10 let. Při zkušební jízdě na kole s motorem v náboji (bez torzního spinače) po zatočení pedály kolo nepříjemně "vystřelí" - samozřejmě s intenzitou podle zvoleného stupně přípomoci. Středový motor pomáhá mnohem přirozeněji. Přeju pěkné dny. Zdeno

Já ještě tedy nejsme důchodkyně,ale kromě normál kola mám shodou okolností rovněž objednanou ,,funglovku,,téže značky,,Leader Fox Vivalo,,.a nemůžu se dočkat.Dobré prý jsou i ,,Apache,,ale nevím jak to mají s motorem,já jsem tedy pro ten středový.Zdravím!

Tak mám nové Leader Fox Vivalo 3 dny doma,najeto zatím 64 km,je opravdu Super! Převodů má 8.Rozjezdy plynulé,motor tichý,jen nevím při šlapání i bez jde z motoru slyšet ,,jakoby rychlé tiché cvakání,,přirovnala bych to k silnějšímu tikání budíku,to je asi normální,nevím.Mezi 150-200 km mám přijít na servisní prohlídku -grátis,tak se zeptám.Oceňuji zamykání zadního kola i baterie,ale stejně si i tak ještě pořídím pořádný ocelový zámek. :--))

aa*
hodnocení

0x

zrovna dnes na volny.cz psali recenze na elektrokola.Podle zkoušek je uplně jedno,jestli je za 29 000Kč nebo za 90 000 Kč.Všechny jsou dobré a mají dokonce i stejný dojezd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]