Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje matka měla v 62 letech těžký infarkt . Bohužel je v takovém stavu, že nadále po propuštění z nemocnice bude muset mít nad sebou dohled- došlo k poškození mozku nedostatkem kyslíku,není schopna porozumět na 100 procent mluvenému slovu, bude muset na rehabilitace z důvodu ochabnutí svalstva z dlouhého pobytu na lůžku. Žádný z lékařů není schopný, a to chápu, říct jak dlouho tento stav potrvá. jsem nucen požádadat o příspěvek na ošetřovné. Jsem její syn který s ní žije ve společné domácnosti.Kde se žádá o příspěvek na ošetřovné a jaké doklady k tomu musí být příloženy.Lze tento tiskopis stáhnout z netu?
Ošetřovné je dávkou nemocenského pojištění. Nárok na ni má zaměstnanec, který ošetřuje osobu, jež s ním žije ve společné domácnosti. O potřebě ošetřování musí rozhodnout lékař.
Podpůrčí doba pro ošetřovné činí 9 kalendářních dnů, potom sice zaměstnavatel musí omluvit nepřítomnost v práci, ale už není nárok na nic.
Možná míníte příspěvek na péči, o který se žádá na úřadu práce. Potřebné formuláře obdržíte na kontaktním místě ÚP nebo stáhnete z portálu MPSV. Příspěvek na péči náleží osobě, která péči potřebuje (opět potvrzuje lékař), nikoliv pečující osobě. (O dávku musí požádat Vaše matka.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.