Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,nevíte někdo zda mam nárok na podporu když sem ukončil pracovní poměr ve zkušební době?
Děkuji
Dobrý den. Nárok na podporu v nezaměstnanosti má ten, kdo má za poslední 2 roky alespoň 1 rok hrazeno důch. pojištění. Pokud tuto podmínku splňujete a pokud jste ukončil prac. poměr ve zkušební době bez udání vážného důvodu, pak se Vám ovšem bude podpora v nezaměstnanosti krátit a budete celou podpůrčí dobu pobírat jen 45%.
Tak v tom případě se Vám bude podpora (pokud na ni máte nárok) krátit a Vy budete pobírat, jak jsem psala, po celou podpůrčí dobu jen 45%.
Ano,zaměstnání jsme ukončili dohodou se zaměstnavatelem ve zkušební době bez udání vážného důvodu
A pokud by bylo ukončení ze zdravotních důvodů?Musím doložit nějaké potvrzení od lekaře?Já sem totiž ukončil prac.poměr ze zdravotních důvodů,ale zaměstnavatel mi do potvrzení po UP napsal ukončení dohodou ve zkušební době.
Zdravotní důvody jsou vážný důvod, to jste měl uvést v písemném ukončení prac. poměru a doložit potvrzení od lékaře. Pak by se Vám podpora v nezaměstnanosti nekrátila.
Ve zkušební době se pracovní poměr ruší, nedává se výpověď a není potřebná ani dohoda. Písemnou dohodu, v níž zaměstnavatel neuvedl žádný důvod, jste nebyl povinen podepsat.
Stačilo napsat "Ruším pracovní poměr ve zkušební době ze zdravotních důvodů", připojit datum, podepsat a nechat si od zaměstnavatele potvrdit převzetí.
Teď už to nezměníte (důvod nelze zpětně měnit), ale aspoň víte, jak postupovat příště...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.