Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH EU - jak to je?

Od: podnikatelvodar odpovědí: 3 změna:

Jsem osoba ponikající v oboru VODO-TOPO, mám možnost nakupovat materiál v Polsku, ale chtějí mi fakturovat jako plátci EU bez DPH, respektive s 0% DPH. Je to pro mě nějak nevýhodné? Mám za to, že je to jedno, protože sice budu mít na zakázce na měsíc o 21% větší rabat, ale ten potom odvedu na DPH, takže bude to šul nul? A je pro mě teda rozhodující nákupní cena, která je cca o 10% nižší?

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tc
hodnocení

2x

Vy, jako plátce DPH, ani jinou možnost nemáte, než v Polsku (nebo jiné zemi v EU) nakoupit bez DPH. K ceně si pak vyměříte české DPH a odvedete na FÚ. A zároveň si to samé DPH zase nárokujete. Takže to bude šul nul.

podnikatelvodar
hodnocení

Takže můžete mi potvrdit, že nebudu ani i korunu, ani o procento ani škodný ale na tom lépe, než když bych kupoval v ČR? Je to na 100% tak?

A oni na tom jsou lépe? Nebo já kdybych prodával prostě do Polska?

tc

Jak je kdo na tom lépe musíte posoudit sám. U obchodů mezi zeměmi EU se fakturuje bez DPH v režimu přenesení daňové povinnosti. Tzn. DPH se přiznává v zemi spotřeby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]