Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy dat výpověď z penz.pripojisteni

Od: dejv22 odpovědí: 4 změna:
prosím kdy můžu dát výpověď z penzijního připojištění.23.5.mi bude60let.mam ještě smlouvu za starých podmínek.jde mi o to abych po tom 23.5.nemusel ještě 3 měsíce čekat na výplatu peněz.jestli to můžu už udělat teď.dik

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vše je o nějakých podmínkách, které máte podepsány - takže ano, je to možné, pokud podmínky s tímto souhlasí... výpověď pak dáte třeba zítra k výročnímu datu

doplněno 21.03.17 21:23:

p. Horáku - opravdu nejde dnes s "dvouměsíční výpovědní lhůtou" vypovědět k datu výročí, tj. k datu dosažení limitu dle podmínek a zkrátit tak další čekání na výplatu plnění? to se mi zdá neoprávněné zadržování peněz... určitě bych se zeptal na nahrávané lince nebo písemně, mailem na infolince... v případě postihu pak má tazatel něco v ruce, že tak učinil na základě vyjádření pracovníků jejich firmy...

horak*
hodnocení

1x

Nárok na výplatu jednorázového vyrovnání vzniká v den doručení žádosti o výplatu, nejdříve však v den nároku na penzi nebo splnění podmínek (např. minimální roky spoření + min.věk 60 let atd). Tzn u Vás lze podat ke dni 60. narozenin. No a potom čekat.

doplněno 21.03.17 22:52:

našel jsem AXA a zde dávám původní Penzijní fond ČS - penz. plán IV

Kdy dat výpověď z penz.pripojisteni

pojisteni
hodnocení

1x

Myslím, že při založení následné smlouvy je výplata rychlejší.

Ovšem taky lze refinancovat, část peněz vložit na následnou smlouvu. Pak již nic neplatit, jen mi chodí státní příspěvky. No a za pět let znova.

pohanka*
hodnocení

0x

Prostudujte si podmínky, jak píše rádce nade mnou.

A též se můžete jít předběžně poinformovat do klientského centra té pojišťovny. Je lepší se na vše dopředu zeptat, abyste měl jistotu. Špatným načasováním výpovědi můžete přijít o nějaké peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]