Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočička

Od: banan* odpovědí: 28 změna:
Dobrý večer. Mám takový trable, ziju s pritelem rok a chtela bych kocku. Adoptovat, z depozita. Ale on nechce, mame novej nábytek a on tvrdi ze to kocka vsechno poskrabe. Jake argumenty mu mam podat, aby pochopil, ze na nabytku nezalezi, ze ne kazda kocka skrabe sedacku? Opravdu chci dat lasku nějaké opustene kocicce, ale nevim jak presvedcit muze.
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

mezi kočkami žiji celý život, zrovna teď máme doma tři a já vím o čem mluvím.

Není pravda že kočka všechno poškrábe. Já jsem škrábance na nábytku ještě nezaznamenal. Kočka si vás vycvičí. Když chce ven, zacapluje sedačku a vy letíte a okamžitě jí otevíráte dveře. Prostě si ve vás vypěstuje Pavlovův reflex se vším všudy.

Budete ji muset dát vykastrovat, protože nekastrovaná kočka je nesnesitelná. Kdo to neviděl, ten neuvěří, že mrouskající kočka dokáže běhat po zdi.

Ale já váš potenciální problém vidím jinde. Váš přítel bude kočku špatně snášet a ona to pozná. On ji bude vyhánět, ona mu začne dělat naschvály. Vyčurá se mu do boty a podobně.

Začnete se hádat a bude po lásce. Raději si tu kočku nepořizujte.

radkapod*

Kočku ne, raději psa. Moje matka si pořídila kotátko, je to cítit jen se otevřou dveře, i když má svojí "kočičí věž" tak je nábytek poškrábaný, leze i po záclonách a bonusem jsou tapety které vysí v cárech ze zdi (já je kdysi vlastníma rukama lepila *zed*). Zjistila jsem že už tam i nerada chodím na návštěvu. Osobně kočky nemám ráda ale dříve jsem proti nim nic neměla, to až ted co vidím tu totální zkázu maminčina bytu a od té doby co mě neustále na zahradě cizí kočky ser*ou do záhonů.

Já měla 13 let psa a jediné dvě věci co za ty roky zničil, byl jeho první pelíšek a tkaničky na několika botách :-D.

hodnocení

2x

Stůj co stůj chcete kočičku, které by jste poskytla jakousi sociální službu, solidárnost. To vás sice šlechtí, ale nejdříve si zjistěte maximum informací o chovu koček a hlavně, jakou kočku pořídit. Přinesete-li si domů nešlechtěnou, polodivokou kočku, nebo kočku, jejíž rodiče měli možnost volného výběhu, můžete se spolehnout bezmála na 100%, že vám z bytu udělá kůlničku na dříví. Vím o čem mluvím a spoléhat na kastraci je také vcelku mylné. To ji zklidní, ale často jen částečně. Rozhodně, kočka vám bude drápat sedačku i když jí vyrobíte škrábací strom (obzvlášť kotě nebo mladá hravá), bude se vám dobývat do ložnice a případně škrábat dveře, skákat a tím pádem škrábat na nábytek, všude bude spousta chlupů, bude vám shazovat kytky nebo různé doplňky, bude vyžadovat pozornost, jsou nutná pravidelná očkování, kvalitní granule, pokud nechcete řešit "drahé" zdravotní potíže... Jste-li opravdu na toto připravena, pak vám přeji šťastnou ruku při výběru. Kočku velmi snadno získáte, ale velmi obtížně se ji pak zbavíte.

Jo, přesně, teď jsem si vzpomněla, jak byl na ČT1 ten pořad, jak vychovat problémovou kočku nebo psa, jak tam byl případ, kdy kočka celou noc kvílela a teď se přemýšlelo, jak ji to odnaučit. Za mě to bylo jasné, ta kočka prostě chtěla ven a nemohla to v noci v bytě vydržet - taky nevěděli, jaké měla předky.

sebod*
hodnocení

1x

banan. Stojí Ti to za to? Kočka opravdu může lézt po nábytku, může škrabat sedačku, může někomu lézt na nervy *zed*.

junkers*

Nejen, že může poškrábat sedačku, ta kočka může sedačku i posejřit a počuřit. Zkrátka to úplně prohnojit. *smich*

doplněno 08.05.17 12:05:

No tak mu řekněte, že budete spokojenější, a když budete vy, bude i on. Kočka navíc není nějak drahá, provoz stojí tak kolem 15 litrů ročně, jsou i mnohem dražší "žvížátka", tak na to by mohl slyšet.

iz*
hodnocení

1x

Partnera (přátelství je jiný typ vztahu) přesvědčíte stejně, jako partner přesvědčí Vás, abyste udělala něco, co udělat nechcete. [Neznám žádný způsob, jak někoho, kdo nechce něco udělat, přesvědčit, aby to udělal.]

hodnocení

1x

Každému člověku je milé něco jiného, než jinému. S tím nic neuděláte. A váš přítel nemusí kočky. Kdyby je měl rád, byly by mu milé, už by jste to poznala. Jestli si kočičku pořídíte, byť by nic neudělala, nebude ji mít rád. A vás to bude trápit. *mala* Ještě udělejte to, že ho vezmete někam, kde kočky mají. Třeba do kavárny nebo ke známým. Nic neříkejte, jen se dívejte. Přesvědčováním nic nezměníte. Je takový. Má takové vlasy a oči a povahu a kočky nemusí. To nezměníte, jen se naučíte s tím počítat. *mala*Vy třebas nemusíte hady nebo pavouky a nic vás nezmění!

rv*
hodnocení

1x

Jste spolu rok, tak byste měli zvažovat nad něčím úplně jiným, o co se budete starat a z čeho vám poroste něco mnohem zajímavější, než kočka.

banan*
hodnocení

Dalsi moralista, prestante poucovat.

hodnocení

0x

Jestli chceto kočku jen do bytu, tak to je docela problém - stačí si pročíst zdejší poradnu a zjistíte, že krom poškrábání také s oblibou konají potřebu do postele atd atd. . ..

My máme aktuálně jednoho kocoura, ale měli jsme jich i víc, všechny měly možnost jít ven. Což přináší i tu výhodu, že v případě, že kočka třeba vyleze na stůl tak letí ven. Kočka není hloupá, rychle jí docvakne, že pokud chce mít pohodičku, musí se podle toho chovat Takže neřešíme jakékoliv poškození nábytku, nebo čehokoliv jiného.

hodnocení

0x

Co kočka, to unikát. Chování nelze předvídat a ani upravit k obrazu svému. Kočka si prostě bude dělat, co bude chtít. Máme druhou z útulku, kde se jevila jako nejhodnější a nejmazlivější tvor na světě. Později jsme zjistili, že je dost nemocná, měla nějakou infekci a opravdu hodně jsme se najezdili k veterináři, než se z toho dostala. Nechali jsme udělat testy krve, teď už je zdravá, nemá žádnou z kočičích nemocí, ale zdaleka už to není ten klidný ležící tvor, který čeká, až ho pohladíte. Dostala škrabadlo, ale v místnosti jsou i křesla - co myslíte, že si vybere? Dřevěný nábytek jinak neničí. Ale mazlivá zůstala, pokud má teda zrovna náladu a není v zápalu některé ze svých aktivit. Aspoň, že na ten kočičí záchod chodí poctivě. Ten zase můžete čistit sebevíc, ale pořád bude trochu cítit. Takže asi tak... pokud máte malý byt, tak bych kočku nedoporučoval. A jinak, mám pocit, že ať dáme kočce lásky, kolik chceme, pořád pro ni budeme jen tím divným zdrojem potravy, který bude vždy skákat, jak ona si píská.

72mona3*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že všechno nepoškrábe. Ale mohla by. Takže pokud váš přítel nechce kočku, nepřesvědčíte ho. A i kdyby, bude stačit sebemenší nehoda a oheň bude na střeše. M.

mnd®
hodnocení

0x

Je to jen přítel a ne manžel.Tak si najděte jiného,který bude mít rád kočky a zvířata.

Akorát že kočku nenaučíte povelům.Máme doma a nestalo se,že by kakala nebo čurala do postele jak tady někdo píše.Je taky z útulku.Hned po přínosu domů ji musíte ukázat kde má hajzlík a pravidelně ho čistit.Jak tam bude mít špinavo,tak se pomočí vedle něho.Kočanda si už pak ale sama vybere kdo ji bude drbat a hladit a kdo dávat papání.

doplněno 08.05.17 02:33:

PS: a ještě jedna věc - kočka není věc na rok,že si ji vezmete z útulku a potom vrátíte.Je to jako dítě. Minulého kocoura jsme měli šestnáct let ( jeho ) ,nynější kočandu čtyři roky.Není to jak morče,které za dva roky zemře.

banan*
hodnocení

Jezis nepovidejte. Me neni 10 abych nevedela ze kocka neni morcatko. Uplne miluju takovy moralisty. Ten krok rozmyslim dlouho a neuverite tomu, ale kocku od morcete rozeznam!
A propo, pro cloveka ktery zde uvedl ze partner a pritel je neco jineho, muj partner je i mym pritelem a i kdyz ho nebudu nazyvat pritelem, ale treba kolotocem, je to moje veca vy ne tady nemate co poucovat!
Jasne jsem se ptala na otazku a nepotrebuju tu cist moralisticky poucky!
72mona3*

Myslím, že se tu všichni radíme téměř stejnými slovy totéž. Někdo pár větami, někdo k tomu napíše vlastní zkušenost. Tak se nečertěte. Pokud by to bylo jen na vás, tak už číču doma máte, ale není to jen na vás. Bydlíte společně, tudíž se i společně musíte rozhodnout. A nikdo vám tu nemůže poradit, jak změnit partnerovo smýšlení. Proto ty "poucky". ;) M.

hodnocení

0x

My máme doma kočku, ale bydlí na dvoře v hospodářské budově a má zákaz vstupu do domu - jen na chodbu, vyzvednout si šunčičku. Já být váma, tak do bytu kočku ne. Kočky jsou velké individuality, některá je fajn, ale většina by vám ten byt fakt zničila. Dcera má známou, která má doma 4 kočky a je to fakt síla. Tak si kupte křečka, toho máme doma a je s ním fakt zábava - nebo morče - známá ho má tak vycvičené, že za ní chodí doma jako pejsek.

inu
hodnocení

0x

Váš přítel má pravdu,kočka může poškrábat nábytek a udělat i jnou škodu,proto jí nechce. Aby byla kočka u vás doma,musíte jí chtít oba dva.

hodnocení

0x

Dobrý deň.Vy by ste chcela.Kočičky su mile a pritulne zvieratka,ale nedaju sa vycvičiť ako psi.Viem o čom hovorim,mam totiž dve.Maju škrabadla,ale...Nabytok sice neškrabu,ale gauč už je cely zničeny.Nikde si nemožeme nechať jedlo,lebo všetko musia ochutnať.Su neuveritelne zvedave,všetko zhadzuju z polic.A čo je najhoršie,niektore robia v noci rámus,behaju po byte,dupajú a nenechajú vás vyspať.A čo potom,keď sa to opakuje noc čo noc?Priateľ asi vie,prečo kočku nechce.Alebo možno nemá rád kočky a radšej by psa.

inu
hodnocení

0x

Banán 11:10

Co jste vlastně chtěla slyšet? Nechápu vaši reakci.? A asi nikdo tady.

banan*
hodnocení

Chtela jsem slyset, jak ukecat partnera abychom si vzali domu kocicaka. Ne poucky o tom, ze kocka neni morce, ze muj chlap je partner a nikoli pritel a dalsi kecy idiotu, kteri maji potrebu rikat lidem jak se veci skutecne maji. Nepotrebuju tady poucky o tom, jak se o kocku starat, moje maminka kocku mela celej zivot, neco o tom vim. Ma otazka znela jasne tak cekam jasne odpovedi a ne poucky.

Ostatní nazýváte idioty a sama se prezentujete jako rozmazlený spratek, který prostě chce dosáhnout svého.
Klidně si kočku pořiďte, ale pak zde nezakládejte další téma o tom, jak přežít rozchod s přítelem.

banan*
hodnocení

Kdybyste sla chvilku v mych botach, tak byste za chvilku s brekem utikala a skocila pod vlak, tak se neopovazujte me nazyvat rozmazlenym spratkem. Ma otazka znela jasne a nesnasim kdyz mi nekdo odpoví uplne neco jineho a jeste ma potrebu se mi vrtat do zivota, tak to pardon ale to idiot je.
sebod*

*sok* chudák přítel... Měl by od Tebe *bezim*

banan*
hodnocení

A to proc jako. Vy nas znate ze tady delate zavery? Dalsi debil.
sebod*

Banan. Ne, naštěstí Tě neznám. A podle čeho usuzuji? Podle Tvých reakcí tady. Ano, my všichni jsme tu idioti, já mám tu čest být i debil. *smich* Ty nepotřebuješ radu, jak přítele přemluvit, protože nemáš ani ponětí o tom, co to je diplomacie, tolerance, schopnost dojít ke kompromisu. Prostě ho seřvi na tři doby, vynadej mu do kreténů a pod. a nedej mu! Třeba půl roku. *bum*Buď Ti potom kočku povolí (pak je to v.l a korunovanej) nebo Tě pošle do zadele. Pak má rozum a vyhne se životu s někým rozmazleným a umanutým.

banan*
hodnocení

Napsala jste mozna svuj scenar doma, ale u nas ta diplomacie existuje, ja nemam potrebu rvat po svych blizkych, ja rvu po lidech kteri o me vi hovno a maji potrebu moralizovat a nebo dokonce i vi nejlip, jaky mam vztah. A ano, tito lide jsou idioti a vy jste tomu ted jeste nasadila korunu.
inu

Král Miroslav by řekl: "vy jste prostě ještě dítě" . Dávám teda radu: začněte před přítelem dupat,možná ho tak přemluvíte.:)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]