Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu...
Dne 28/2/17 mi uplynula sjednaná doba PP, o prodloužení jsem zájem neměla. Za leden a únor mi vznikl nárok na 3 dny dovolené, které jsem nečerpala, mají mi být tedy proplaceny, což bylo zaznamenáno ve výstupním listu. V únorové mzdě peníze nepřišly, přijdou prý až v březnu.
1) jaké srážky budou z peněz provedeny?
2) mohou mi proplatit dovolenou takto o měsíc pozdějí, když jsem se šla zaregistrovat na ÚP, mám nárok na podporu a při té nesmím mít žádný další příjem?
3) ze mzdy za jaké měsíce se podpora vypočítává?
Moc děkuji
Ještě na to koukám, napsala jsem to trochu blbě - v březnu v únorové výplatě dovo proplacena nebyla a má být proplacena až v dubnu, s výplatami za březen
Nevyčerpaná část dovolené měla být proplacena spolu s poslední výplatou → tedy v březnu spolu se mzdou za únor.
Doporučuji písemnou výzvu (nikoliv žádost nebo prosbu) zaměstnavateli k doplacení dlužné částky (pokud možno uveďte přesnou částku) za nevyčerpanou dovolenou.
Pro výpočet náhrady mzdy za dovolenou i průměr, který pro ÚP potvrzuje zaměstnavatel se stanoví z dosažených výdělků ve 4. čtvrtletí 2016.
V době evidence na ÚP nesmíte být (s výjimkou nekolidujícího zaměstnání) nikde zaměstnána. Příjem ve smyslu doplacení poslední mzdy nebo dlužné částky po skončení zaměstnání evidenci na ÚP nebrání.
Ivzez, moc děkuji za Vaši odpověď. Ještě se chci zeptat, zda částka bude nějak výrazně jiná, pokud bych ji dostala společně s únorovou mzdou a nebo pokud přijde až samostatně v tom dubnu? Pokud to vyjde tak nějak na stejno, tak je mi v podstatě "jedno" kdy peníze dostanu. Nemám strach, že by peníze nepřišly vůbec, jde o velkou společnost, kde zrovna výplata byla vždy u všech naprosto pravidelně na účtu
U velké společnosti mne docela zaráží, že nepostupovala tak, jak měla. Obávala bych se, jestli při výpočtu v dubnu by už nepoužila průměr z prvního čtvrtletí 2017...
Nevím, jaké příjmy jste měla v kterém čtvrtletí. Jestli byly příjmy v obou čtvrtletích ± stejné, bude i výpočet náhrady za dovolenou ± stejný.
Myslím, že k tomu došlo tím, že jsme měli k 28/2/17 konec fiskálu a tedy se výjimečně dělala mzdová uzávěrka několik dní předem s tím, že se opravovaly jen změny (když někdo omarodil a tak). Tím, že se můj konec definitivně potvrdil až po této uzávěrce zřejmě bylo opomenuto dovču započítat.
Šlo mi jen o to, abych si neudělala zle na ÚP a příp. nebyla bita na penězích. Měla jsem měsíční mzdu +/- nějaká kačka stejnou, tak by to mělo být v pohodě.
A ještě jendou děkuji, jte dobrá duše této poradny v těchto věcech!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.