Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna poškozené eurobankovky

Od: bubinek odpovědí: 1 změna:

Ahoj, mám dotaz... před týdnem jsem byla v Rakousku a v jedné hospodě mi tam vrátili natrženou eurobankovku, ta trhlina je slepená páskou (nevšimla jsem si toho, jinak bych ji nevzala). Musí mi ji ve směnárně, případně nějakém hypermarketu vzít nebo jak to je? Nebo si ji musím něchat vyměnit v bance? Jaká banka u nás vyměňuje eura? Předem díky za info.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je-li bankovka "opravena" páskou, tak záleží na tom konkrétním subjektu. Je možné, že si toho nevšime, je možné, že ano, a odmítne ji. Právo na to má. Vzhledem k tomu, že eura za české koruny a naopak vyměňuje snad každá banka u nás, by problém u bank být neměl. Buď přijďte rovnou, že byste ji chtěla vyměnit (a popíšete svou situaci) - za jinou, nebo rovnou za české koruny, nebo vám ji vezmou i bez toho, že si něčeho všimnou, opět. Pokud by s tím byl i tak problém, tak pokud jste z většího města a máte štěstí na pobočku České národní banky, tak se případně ještě zkusit poptat u nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]