Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Artroskopie kolena

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:

Omlouvám se, ale musím se vrátit ke své otázce před rokem. Úraz kolene, který jsem prodělala, mi léčili konzervativně 2,5 roku. Dnes jsem na tom tak, že si na koleno i kleknu, ohnu ho, chodím, akorát mě něky zabolí na vnitřní straně kolena. Na magnetické rezonanci se ukázaly dvě praskliny. Můj ortoped trvá na artroskopii, kterou mi nabídl mimo Prahu. Nechala jsem se prohlédnout v pražské nemocnici, kde mi řekli, ať to nedělám.A stejné konstatoval i lékař, kterého vzali na konzultaci. V té mimopřažské nemocnici na tom trvají s tím, že jsem dost stará a pokud v budoucnu třeba špatně šlápnu, budu pak litovat. Cítím se jak mezi dvěma mlýnskými koly a neumím se rozhodnout. Děkuji za rady a zkušenosti.

doplněno 20.03.17 10:12:

Mám samozřejmě strach, abych to ev. odmítnutí později nelitovala

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na artroskopii jsem byla před několika lety. Ve čtvrtek nástup do nemocnice, v pátek zákrok, v sobotu dopoledne mě pustili domů. Zjistili mi silný úbytek chrupavky a na základě toho mě posléze zapsali do pořadníku k totálce kolene.

Zákrok mi nevadil, 3 dny v nemocnici nikoho nezničí. Pokud to navrhl Váš ortopéd, který Vás léčí, nemrskala bych se a šla bych. Budete zase o kousek dál.

Raději bych ale do některé pražské nemocnice, než se hrncovat kdovíkam. Udělají Vám to všude stejně, tak proč někam jezdit? Jaga.

hodnocení

0x

Pozor na doktory, kteří v soukromých ordinacích provádějí pacientům úplně zbytečné chirurgické a jiné zákroky, za které z veřejného fondu zdravotního pojištění čerpají desetitisíce Kč. Praskliny by se měly samy zacelit, budete-li držet koleno pokud možno v klidu a upravíte svoji životosprávu. Na artroskopii bych šel, až by bolest při pohybu byla nesnesitelná. A šel bych do nějaké velké státní nemocnice.

iz*

Souhlasím s Aloisem → pokud Vám lékaři s výjimkou Vašeho ortopeda radí na artoskopii nechodit, dejte na ně! Já bych ji nepodstoupila. (Působí to na mne dojmem, že ortoped i mimopražská nemocnice potřebují zákroky, za které jim zaplatí zdravotní pojišťovna).

hodnocení

Není to pravda, můj ortoped operuje v Motole, ale tam je dlouhé čekání tak mě pozval do okresní nemocnice s opravdu dobrou pověstí,kde operuje jednou týdně rozhodně zákroky nepotřebují, maí jich dost. Praskliny se nazhojily za tři roky, tak se už rozhodně nezhojí, léta utíkají, ve stáří slábnou kosti, takž se bojím zhoršení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]