Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný večer všem
Mám takový problém, minulý rok jsem jsem byla na jedné schůzce a tam začali vlastně moje problémy. Šla jsem na schůzku celé ráno probíhalo klasicky v pořádku, a po schůzce mi začalo hlasitě kručet v břiše. Usoudila jsem tedy že mám nejspíš hlad, a tak jsem se najedla. Takhle nějak si to pamatuji, když mi to poprvé udělalo. Od té doby je to každodení problém neřekla bych že je to v žaludku, ale spíše ve střevech. Kolikrát jsou to opravdu strašně hlasité zvuky, každé ráno, jen se sotva probudím tak mi strašně bublá, kručí v břiše. Nerozumím tomu dojdu si na toaletu, v klidu se nasnídám ( snídám pravidelně a jím zdravě), a hlasité kručení je tu pořád. Jedu do práce a pořád to ve mě vře. Vypozorovala jsem, že přes odpoledne je to lepší ikdyž jak něco sním tak je to tu znova. Pak když jdu večer spát tak mě ty zvuky dokonce i budí, nevím už co mám dělat jsem z toho zoufalá. Vyhledala jsem už doktora byla jsem na gastru (endoskopie) a nic mi nenašli, žádnou potravinou alergii také nemám. kupovala jsem si psyllium, probiotika, espumisan, hylak forte atd.. v domění že něco zabere a ono nic. Opravdu mi nepřijde normální aby to ve mě každý den takhle bublalo a kručelo. Nevím už co dělat, můj doktor neví co to je a akorát mi dává prášky, které vůbec nepomáhají. Připadám si tam jako simulantka.. děkuji za každičkou radu a přeji všem ještě jednou klidnou a pohodou neděli
Kamarádce ve Španělsku, která jedla nějakou příšernou dietu dle krevních skupin, se tohle stávalo. Nejedla vůbec žádné škroby (brambory, těstoviny) ani bílou mouku (pečivo, chleba jen celozrnný, žitný apod., a málo) a nezávisle na tom jsem někde četla, že při přemíře vlákniny je obsah střev nejednotný, není tuhý, rozpadá se, takže to by mohlo způsobovat to kručení... zkuste se pár dní cpát rohlíky, uvidíte, jestli se něco změní (nevím, jak vypadá Váš jídelníček, možná nejíte moc vlákniny a pro každého je "moc" jiné množství...)
No, já jsem starší škola a tak , když mi v břiše bublá a vaří se, tak to vždy vyřešilo živočišné uhlí. Nové medikamenty neznám a nepoužívám. Když se občas sní něco špatného nebo když se vše přeplácá, tak to uhlí mi pomáhá.
Ale beru si jen po jedné tabletce , párkrát za den. V návodech doporučují až po nějakejch 5-10ks 4x denně. Já bych se obával zácpy, při větším počtu.
Snad vám to pomůže.
Nechci vás strašit ale měl jsem podobný problém asi 3 roky. Vyzkoušel jsem všehny preparáty které jste vypsala i nějaké navíc a žádný nepomohl. Nakonec se to tak zhoršilo že jsem skončil v nemocnici na CT a až tam zjistili neprůchodnost tenkého střeva a ješte ten den jsem skončil na operačním stole. Bylo to jak se říká za 5min 12. Poté mě dva měsíce ve špitále krmily hadičkama a další dva měsíce ještě doma. Konečná diagnoza crohnova choroba.
Zajděte si k lékaři a vyžádejte si kompletní krevní testy hlavně na Protilátky p-ANCA a ASCA které umožňují rozlišit Crohnovu nemoc od ulcerózní kolitidy. U ulcerózní kolitidy jsou přítomny protilátky p-ANCA, zatímco u Crohnovy nemoci jsou pozitivní protilátky ASCA. Tyto testy se totiž bežně neďelají protože jsou velice drahé a pojištovny je nechtějí proplácet. Dále můžete požádat o test na celiakii ale ten je případně volně dostupný v lékarně takže si ho můžete udělat doma.
Zkuste 4%ní HCL, tu si vždy nakapejte do pití, pár kapek, podle chuti. Je to kyselina, kterou máme v žaludku a někdy se jí tvoří málo. Napomáhá trávení, můžete užívat trvale i jen pro to lepší trávení. Užívat by ji neměli jen ti, kdo jí mají naopak nadbytek, ale to člověk zjistí sám, že mu to dobře nedělá. Zdravému trávení také jen prospěje. Osobně vyzkoušeno. Mohlo by Vám to pomoci. Dejte vědět, pokud vyzkoušíte, jestli pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.