Nejste přihlášen/a.
Přijel jsem z Uherského Brodu do Liberce,kde byla ubytovna.Bratr byl ve smržovce a ubytování tam prostě není.No,..ono nebylo vlastně nic volného široko daleko.Tak jsem skončil na ubytovně Kotelna.Bylo to pro jednoho,tak to bylo prima.Ale jen asi 2 dny.Stručně: Štěnice,samej ožralej Ukrajinec a jiná verbež,Špína,žádná lednice,televize,praní v ozónu cigaret,protože se tam hodně na chodbách hulilo a nájem za pět tisíc.V Liberci jsem vyrústal,co jsme odešli z Hrádku nad Nisou.To město,..nebo městečko miluju dodnes.I když už to tam moc nepoznávám.Pak jsem byl v Uh.Brodě,tam ubytovnu zrušily a já jsem se vrátil do Liberce.Ale nejen že už se mi to tu nelíbí (Přepadl mě útočník za bílého dne na hlavní ulici v plném provozu,rodiče tu zemřeli v nemocnici a spoustu dalšího) Ale rád bych odsud rychle vypadnul. Snad to zatím nezní,jako pomoc o radu.Ale rád bych,..až to někdo bude číst poradil nějaké město,kde je naděje sehnat přátelé,ale hlavně nějaké ubytovny,kde je to alespoň na částečné úrovni člověka a ne jako cela v lágru.Jsem vorkoholik.Pracuju rád a skoro pořád.Jen mě teď chce doktorka poslat do inv.důchodu.Doufám,že to neudělá,protože to by byla pro pracanta nejspíš poprava.Prý,když se žádá o hypotéku,se dělá nějaký výpis ze zdravotní dokumentace.Nevíte o tom něco?Chtěl jsem jít na Moravu.Prý jsou tam lepší lidé.Nebo je to už pouze legenda? Co myslíte.Kdybych někoho znal v Praze,..šel bych i tam.Přátelé v Liberci nemám,tak mi nic chybět nebude.Poradte nějaké místo,kde to lidé tolik nehaní.Ubytovny,..prostě něco na úrovni slušného života.Ne pouze přežítí pro bezdomovce.Je tu otázek trochu víc.Odpovězte mi prosím na kteroukoliv.Díky.
Pracante, k tomu, co jste doplnil, bych napsala, že hřbitov je plný nepostradatelných lidí.
Vy budete velmi dobře zaplacen tenkrát, pokud budete umět něco specielního, co mnoho lidí neovládá, budete mít jistotu dlouhodobého zaměstnání, s pravidelným zvyšování platu a různými benefity. Vaše firma ráda propouští a pokud se náhodou domákne, že budete opět marodit, kde máte jistotu, že Vás nepotká osud těch druhých, kteří již ve firmě nepracují? Pokud pracujete manuelně, tak věřte, že takových lidí je, a po Vás jich nastoupí fůra /třeba i nějací Ukrajinci/. A zřejmě se na Vás nakládalo víc a víc a Vy jste makal a makal za ty propuštěné, až Vás zradilo zdraví. Firemní lékařka si Vás nechce vzít na svědomí, protože pokud se prokáže, že jste se ve firmě dopracoval ke zničenému zdraví, tak můžete požadovat po zaměstnavateli náhradu škody, doplatky a vyrovnání k tomu invalidnímu důchodu. A tomu se podniky velmi rádi vyhnou.
A ten Váš sen o svém bydlení. Mělo by to cenu, pokud byste na to byli dva s manželkou, chtěli založit rodinu a to zdraví je též velmi důležité, protože to je běh na dlouhou trať. Nebo myslíte, že zajistíte bydlení a ženu si k domku najdete? Tak to mnohdy ale nefunguje.
Současný systém není moc vstřícný k obyčejnému člověku a tomu, který si chce zajistit vlastní bydlení vlastními silami už vůbec ne. To možná již začínáte chápat. A pokud za Vámi nestojí širší rodina, jako že ne, tak by bylo dobré vrátit se znovu na zem, jinak dopadnete tvrdě.
Podívejte se, statisíce lidí bydlí v podnájmu, pronájmu, v družstvu apod. Proč byste tak nemohl bydlet i Vy?
Dejte se chlape dohromady a přemýšlejte. Mějte takové cíle, které si naplánujete a budete moci je splnit.
Já ráda uvádím příměr, jak táhnete tu káru života. Jedno kolečko je práce, jedno rodina, jedno volný čas a koníčky, jedno je zdraví. Ta Vaše kára má jedno veliké, převeliké kolo = práce, a ta ostatní, malilinká kolečka a jedno /zdraví/ se i bortí. Kam a jak daleko s tím chcete dojet.
Zatím máte tendenci všechno svalovat na okolnosti a druhé - doktoři, firma, nevhodní spolubydlící, nepomáhající, či chybějící rodina atd. Banky si budou vybírat takového zákazníka, ze kterého budou mít profit, mají zájem o solventního zákazníka. S pracovní smlouvou na rok fakt nevím, nevím. Za další, pokud koupíte starý baráček v dezolátním stavu, prodáte auto, tak se Vám nebude dobře opravovat a pokud seženete zaměstnání někde na více směn a v horší dopravní dostupnosti, tak bude auto setsakramentsky chybět. Náklady na bydlení v rodinném domku jsou vyšší, než menším bytě.
Doufám, že se na mě nebudete zlobit, že píšu spíše negativní názory, to je jenom moje zkušenost, pokud se ohlédnu zpět.
Chuť a vůli máte, to chápu, ale co když opravdu to zdraví zradí, co Vám zbyde? Musíte vymyslet i nějakou jinou, schůdnější cestičku, kterou se vydáte. Anebo se po ní vydat již teď a ne se ničit. Možná, že jste právě ten typ člověka, který jede až na doraz, takže se zkuste trochu pozastavit a přehodnotit svůj život.
Máte naprostou pravdu.No.Je to tak.Co ostatní proflákaly,já jsem odmakal.Jsem idiot.Přiznávám.Naivně jsem si myslel,že zaměstnavatel to vidí.Mnohdy ve firmách jsem se stal nejlepším a stal jsem se i favoritem nejvyššího šéfa,protože nikdy jsem nikoho nechtěl nechat v nouzi.Na zachrannáře jsem neměl školu,..i když to byl můj sen a touha.Mít placku s křížem na rameni a být tím andělem,co se pokouší hrát partii karet se smrtí o lidský život. Tak jsem alespoň pomáhal takhle. Víte,..já jsem lásku hledal všude.Už od 18 let.Nestihl jsem žádnou dívku políbit,o intim. ani nemluvím,..taky jsem si přál být otcem a nejen se dívat,jak si tátové s dcerami a syny povídají,doprovází je do školy,.ale moje štěstí,..nejspíš kolem mých dveří jen prošlo,ani se nezastavilo.Jestli se někdo dívá na stream,tak tam nějaká taková anketa byla.Co si o takových mužích myslí ženy.Odpovědi raději psát nebudu.Ale byla to hrůza.Proto jsem se ptal,na Prahu.Jakýpak tam je asi život.Jsou to suchaři,jak někteří píšou?Nebo je to jinak?Člověk má 1000 možností,jak prožít život.Moře restaurací,barů,kin,divadel,památek,..tam jde jistě všechno snáz.Tedy myslím,že tam je snažší někoho potkat.Doufám jen,..že to není naivní myšlenka,jednoho snílka o báječném životě.
Když jste z tohohle Lbc. regionu. V Rychnově naproti škole je pěkná a čistá ubytovna. Možná by tam byla i práce. Jak byla ta fabrika za nádražím, tak se tam pořád něco vyrábí. Třeba by se místo našlo. Tady v Jablonci je ubytovna na rohu SNP a Růžové ulice. Starší to budou znát jako bývalou Okr. Voj. Spr. Jak je to tam s čistotou nevím. Pokud vím, tak lidi bere i Preciosa v Desné. Spousta míst je tady v Jablonci.
Najeďte na Seznam a Reality. Pokud si zadáte pronájem bytu, pokoje, po celé republice, tak Vám vyjede 362 nalezených nabídek. Od spolubydlení v 1 pokoji, po byt 1+kk anebo 1+1. Ceny jsou limitovány Vašimi 5000ci korunami, a najdete tam i levnější. Budete bydlet sám, v čistotě, v lokalitě, která Vám bude vyhovovat. Proč chodit do ubytovny?
Leda byste měl nějaký důvod, proč zrovna ubytovna, ale této problematice nerozumím. Jinak to samé můžete hledat i na www.centrum.cz, možná, že by se našel i kousek souromí v rodinném domku, ale to jsem nezkoušela, to už je na Vás.
Liberec a blízké okolí 9 inzerátů, nejlevnější za 4000 Kč.
K ubytování Vám neporadím, ale měla bych poznámku k tomu invalidnímu důchodu. Vaše lékařka Vám může navrhnout invalidní důchod, ale požádat byste o něj musel sám.
Jestli o ID žádat nechcete, nikdo Vás k tomu nemůže nutit. Každopádně byste ale měl brát ohled na svůj zdravotní stav. Měl byste trochu zpomalit a hledat práci, která Váš zdravotní stav nebude zhoršovat.
Výpis ze zdravotní dokumentace bude podle mne souviset spíše se životním pojištěním, které banky od žadatelů o hypotéku požadují.
Díky za informaci.Ale teď mám vážně nůž na krku.Takže,..jak jsem psal,pracuju rád.Jenže,..doktorka mi říkala.Takže máte zničené játra,plíci,ledviny,močovou trubici,..začalo to tak,že jsem v jedné firmě,kde velmi rádi vyhazovaly lidi,..zůstal sám na fůru práce.Začal jsem vykašlávat krev a konec.Nejvetší problém je,že teď mám jít po roce práce znovu na kontrolu a mám z toho dost strach.Další doktorka,..tedy "TA" doktorka,co dělá pro firmu,..mě už na začátku řekla,že neví,zda mě má pustit.No dalo to práce dost.Ale do firmy jsem se dostal.Co teď.Chci požádat o hypotéku a co když se to banka dozví.Mám utrum a můžu si hodit leda mašli,protože už ve vlastním bydlet nebudu.A co když to nebudu finančně zvládat.Doktorka říkala,že budu nejméňě 3/4 roku na nemocenské.A to dá sotva na zaplacení poplatků.Zatí se na mě každý vykašlal.Úřady si vedou jen to co chtějí a na příbuzné se už spoléhat vůbec nemůžu
Informace o Vašem zdravotním stavu může požadovat pouze pojišťovna, u které byste si sjednával životní pojištění. Informace si samozřejmě musí nechat pro sebe, nesmí je sdělit nikomu dalšímu.
Banka se o Vašem zdravotním stavu nedozví. Problém ale může být v tom, že s Vámi žádná pojišťovna nebude chtít uzavřít životní pojištění...
Máte možnost nějakého ručitele? Hypotéku byste sjednával sám nebo s někým?
Bohužel sám.Ono v dnešní době není snadné,sehnat ručitele.A nikdo svou poctivost ve tváři napsanou nemá.Všechno jsou to nemovitosti do 500 000 kč.Takže 40 000kč získám za prodanou Fabii combi a zbytek bych si chtěl půjčit.Jenže je nemovitost v insolvenci.Do pronájmu nechci,protože s akontacemi to dělá xx tisíc.To už je opravdu lepší platit hypotéku.Zkouším to u Komerční.Protože mám sice spracovní smlouvu,ale po druhé uzavřenou na rok.O jiné bance,kde by bylo snažší získat alespoň 300 000 kč,tak nevím.Je to v dnešní době dost těžké.Jestli to nevyjde,bude to horší v mých zálibách( pečení,vaření) a doufám,že bych to nějak vymyslel s dostatkem hygieny.Ale nedalo by se nic dělat a život by pokračoval nejspíš na kolech.V nějaké delší dodávce.
Jen tak, pro zajímavost, kolik máte roků? Jaké máte vzdělání? Ptám se proto, že i od těchhle odpovědí se bude odvíjet, jakou práci můžete dostat a od toho se zase odvíjí schopnost placení hypoteky a půjček.
Já se vůbec nezmiňuji o invalidním důchodu. Však oni doktoři vám ho jen tak, na vaši žádost, nedají. Jen mě zajímalo, jak starý může být člověk, který nemá ještě v životě jasno, kdo vypadá, že začíná. Toť vše. A že se z vaší rodiny někdo nedožil, to už dnes není podstatné. Máme dobré doktory a náhradní díly a léky. Fungujeme jinak, než naši rodiče.
Hodně zdraví a štěstí ve všem, co podniknete, aby váš život měl smysl.
Můžu ti doporučit Hradec Králové. Město je hezký, dostatek zeleně, kulturní vyžití. Práce se dá sehnat také, i když s platy je to nic moc. Prodavače a řidiče autobusů hledají pořád. Jak jsou na tom ceny nemovitostí nevím, ale nájem ve spolubydlení se dá najít za 4000 Kč/měsíc 1 pokoj a společná koupelna a kuchyně s ostatními spolubydlícími. Nevím jestli jsem to přehlédla, ale dělal jste nějakou specializovanou práci?
Obdivuji vaši chuť do života. Podle toho, co jste napsal (zvracení krve, nemoc jater, invalidní důchod), to odhaduji na cirhozu jater a něco dalšího. Netroufám si hádat, co to způsobilo (možná něco vrozeného, ale mohl by to být i alkohol). Praha je dobrá na shánění práce, ale bydlení je drahé. Pokud vím, hypotéka požaduje jen doklad příjmu, zdravotní stav se posuzuje jen u životního pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.