Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rozhodl jsem se koupit auto u kterého se bohužel platí ekodaň 10 tis. Protože jsem Čech a umím si poradit, rozhodl jsem se, že auto napíši na babičku, která má ZTP a ta samozřejmě souhlasila. Je bohužel na vozíčku, čili nemobilní a nějaké tahání po úřadech je celkem nereálné. Proto bysme napsali plnou moc buď na počítači nebo ručně, to je snad jedno, kterou by ona podepsala a já bych zašel na úřad nebo czech point nechat ten podpis ověřit. Nejsem si ale jistý, zda tam musí být nebo ne. A pokud ano, jestli musí mít OP u sebe. To by mi musela napsat plnou moc, že mohu nechat ověřit podpis na té první plné moci. Děkuji za odpovědi
Paní musí být přítomna a podepsat se před pověřeným pracovníkem. Tedy na matrice, nebo czech pointu. Pracovník pak potvrdí na listinu, že se dotyčný skutečně podepsal před ním a že ten podpis je jeho. Jaga.
babajaga: Myslím, že se mýlíš s tím, že pamí musí být přítomná na matrice, nebo czech pointu. Z odkazu které jsem zde včera dal docela dost jasně vyplývá, že pokud někdo je nemobílní a nemůže se dostavit na úřad nebo by to bylo obtížné tak existuje možnost pořádat matriku nebo i notáře aby za takovým člověkem přijeli domů a tam s ní provedli ověření plné moci a podpisu. Je ale otázkou jestli všude jsou dostatečně ochotní tuto službu ověření v bytě nemobilních lidi provádět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.