Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám po škole, nyní zhruba rok pracuji v jedné velké nadnárodní společnosti, dostat se do ní jsem už při studiu chtěl. Ovšem po roce jsem už celkem vystřízlivěl, krom peněz a fajn kolegů asi není nic co bych ocenil. Pracuji na pozici technika, firma pořád vymýšlí další a další hlouposti, které se prostě tak nějak snažíme plnit, většinou jsou to věci co se naší práce ani tak moc netýkají. Vždy něco naslibují ale nic nesplní. Dělat smíte jen předepsané, zkrátka šlapat brázdu, většinou úplně v rozporu se zdravým rozumem. Za celý den se nezastavím, většinou nestihnu ani přestávku a pořád přidávají. Nyní chce zaměstnavatel abych občas dělal práci, která mě vůbec nebaví a mám pocit, že vše co jsem se naučil a chci dělat můžu hodit do koše, jde o kancelářskou práci. Příjde mi, že toho co děláme si firma moc necení, když to děláte dobře tak nic, hlavně že to jde hodit do grafu, když se stane chyba - pocítí to všichni.
Vyskytla se mi nabídka práce v jiné malé firmě, co má zhruba 10-20 zaměstnaců, jde o odbornější práci, která by mě bavila asi ještě maličko více než nynější, ikdyž bych se musel něco naučit, nic méně všechny podmínky pro přijetí splňuji. Vyjíždí se z domu, auto pro soukromé účely, bavil jsem se z jedním zaměstnancem, kterého jsem náhodou potkal, ten říkal, že je spokojený. Peněz bych měl v základu méně, ovšem s bonusy o dost víc, navíc jsem mladý a v té malé firmě je většina lidí mladých, dost přemýšlím o tom zdali se ucházet o tu práci nebo ne. Abych později nelitoval ...
Po škole jsem začínal ve velké firmě, bylo to fajn, práce mě bavila. Po letech jsem odešel a dělal delší dobu v malých firmách do 20 lidí - a bylo to fajn. Teď zase dělám ve velké firmě a jsem spokojený.
Myslím, že to není o tom, jestli malá nebo velká. Obojí má svoje výhody i nevýhody. Ostatně, to. co píšeš o nadnárodní společnosti, to ti může dělat i majitel firmy o deseti lidech, a i ve velké fabrice si můžeš vybudovat reputaci a postavení.
Já bych doporučil jít tam, kam tě srdce táhne. A když zalituješ? Nevadí, nic není nafurt, najdeš si i pak něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.