Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělá správce penzionu

Od: gyombersz odpovědí: 9 změna:
Zdarec lidi poslal jsem životopis na pozici správce penzionu a nakonec mě pozvali na pohovor. Teď když se zamyslím tak mi je teprve 21 let a mám rok po maturitě. Má to vubec cenu jít na ten pohovor? Co je náplní práce správce? Jasný starat se ale co konkrétně? přesně řečeno je to penzion v krásné přírodě kopců a lesů.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

3x

Můj bývalej dělá správce motorestu a myslím, že je to skoro totéž co penzion. Byl neustále v práci. Ve dne v noci. I na dovolenou do zahraničí mu volali kvůli blbinám. Svátky jsme téměř neznali. Přivez, odvez, oprav, udělej, sežeň, zařiď... jeho to baví, ale byli dny kdy toho bylo fakt víc než dost. Jednou ho odvezla od tam i záchranka, protože mu od nervů nebezpečně vyletěl tlak. Já bych to nešla dělat ani za milion.

2kedar*

Přesně..!

*palec*

Za ty bídné prachy, to nestojí.!

Stanete se otrokem.

pohanka*

Ale je to dobrá příprava na život. Pokud je zadavatel akční člověk, naučí se plno nových věcí, naučí se jednat s lidmi, zajišťovat služby, starat se o velkou nemovitost. Dokud nemá rodinu, tak ho nic u rodiny nedrží. Třeba to bude i s bytem.

Nesrážela bych ho předem.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Starat se o co? Naprosto o všechno tak, aby majiteli chodily jenom kladné recenze a hlavně peníze. Zajistí údržbu ucpaného WC, veškeré opravy a samozřejmě levně. Nejlépe vlastními silami. Splní hostům veškerá přání. Mládí je výhodou, je snaživé a bezohledné k případným podřízeným.

sebod*
hodnocení

1x

Může to být údržbář, ale také někdo kdo zajišťuje opravy od řemeslníků. Prostě se stará o to, aby vše fungovalo. Někdy dělá i zásobovače a jiné práce

pohanka*
hodnocení

0x

Může to být i kumulovaná pozice - domovník, správce, údržbář. Záleží, jak je velký ten penzion a jestli není o samotě.

V zimním období třeba prohrnovat sníh na přístupové cestě a parkovišti, v létě sekat trávu, drobné opravy by měl zvládnout sám, proto je dobré, když je vyučený v nějakém řemeslu. Takoví mívají přednost, vítaní jsou instalatéři, elektrikáři, zámečníci, zedníci. Nebo jezdit pro návštěvníky s kufry k vlakové, nebo autobusové zastávce.

Je možné, že bude k dispozici i automobil pro služební účely.

Správce musí mít oči na šťopkách a předvídat, kde by se co mohlo pokazit a zavčas předcházet nějakým výpadkům /elektřina, topení, bude mít na starosti i pravidelné revize /pokud by byl plyn, komín, hasicí přístroje/.

Myslím, že to je velice různorodá práce.

gyombersz
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Mám maturitu z auto oboru tak uvidím co uslyším na pohovoru. Ale rozhodně lepší různorodá práce v krásné přírode než někde furt dokola sekat normy.

figurek*
hodnocení

0x

údržbář, provozní, zásobovač, v případě potřeby i prodavač, uklízeč nebo účetní. Prostě ten kdo kmitá, aby penzion fungoval.

Viděl jsem velkou šéfku velkého penzionu běhat po jídelně a sbírat talíře.

liska*
hodnocení

0x

Jestli je penzion velký, může tam být ještě údržbář. Třeba na sekání trávy, natírání plotů, odhazování sněhu, odvážení na sběrný dvůr, opravy nábytku ...Zajeď tam a nech si ukázat, o co jde. Každopádně je to práce hodně různorodá. Někdy nechutná, jindy fajn. Vyzkoušíš si devatero řemesel. A asi se z té přírody moc nehneš. Ale někomu to vyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]