Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na dávky?

Od: gustav1 odpovědí: 14 změna:
prosím mám nárok na nějaké sociální.davky třeba na bydlení, jsme v družstevním bytě příjem máme asi 20000 a nevyjdeme.vsechno je tak drahé dik

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Příjem 20.000 Kč je pro kolik osob? Družstevní bydlení je u nás (téměř) nejlevnější. Bez dalších informací neodhadnu, jestli na příspěvek na bydlení "dosáhnete".

Na příspěvek na bydlení má nárok domácnost, jejíž náklady na bydlení činí více než 30 % (v Praze 35 %) jejích příjmů.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

to budete muset zajít na sociálku. znám lidi, kteří nedostanou nic a znám i takové, co dostanou na můj vkus až moc. chce to se nenechat, pokud možno zvýšit hlas a další Vás jistě napadne

hodnocení

0x

Milionáři na dávkách?

hodnocení

0x

Kolik vás je?

danys*
hodnocení

0x

Zkuste ne moc oblíbenou dávku - říká se jí práce, popř. lepší práce, 2. práce popř. práce i přesčas!

doplněno 16.03.17 14:24:

Pokud jste dva a máte pouze tak málo k životu, tak mi je vás velice líto! Asi máte málo nataženou ruku nebo málo křičíte! Zkuste sem hodit číslo, myslím, že vám spousta lidí něco pošle, protože s tímhle opravdu nelze vyžít!

gustav1
hodnocení

jsme já a manželka tudíž slovy dva

pb®
hodnocení

0x

Nemáte nárok. Životní minimum pro dvě osoby je 5970Kč na měsíc, tedy tato částka vám musí zbýt po zaplacení bydlení. Víc jak 14tis. v družstevním bytě asi nezaplatíte. Věřím že si nemůžete vyskakovat, ale pokud se chcete mít líp, musíte pracovat.

gustav1
hodnocení

kde jsem psal že nepracují hledám to a nikde to nevidím
pb®
Tak pracovat víc nebo jinde.

A kolik si myslíte, Gustave, že máme s manželem důchody? A vyjít musíme, co se dá dělat.

A dělali jsme oba celý život. Takových lidí je mnoho. Nejhůř je na tom třeba důchodkyně - vdova, sama, která má důchod nějakých 8 tisíc Jak taková babča vyjde?

Nejste prostě sám, kdo na tom takhle je. Musíte buď méně nakupovat /platba v družstevním domě se nechá zvládnout/, nebo si oba najít 2. zaměstnání. Jak píšete, malé děti nemáte, takže by šlo ještě večer třeba uklízet, dplňovat... Chápu, člověk ze života nic nemá, jenom práci, ale jinak to asi nepůjde.

Jinak - Vy vyděláte 10 tisíc a Vaše manželka také tak? To se necháváte tedy šidit, minimální mzda je 11 tisíc, takže byste museli dát dohromady minimálně 22 tisíc /hrubého/. Nespletl jste se? Jaga.

prazskejpepik*

máte pravdu, že je nějaký min. hrubý plat, ale my dostáváme výplatu v čistém, takže to vychází cca. na těch dvacet. jinak se s tím vyžít dá, záleží, kolik spolkne bydlení (nejvyšší položka). já jsem platil s přítelkyní v pronájmu 17,5tis a dnes ve svém 3,5tis. to je sakra rozdíl. takže by nám i těch dvacet stačilo. jsou však tací, co si prioritně musí nakoupit cigarety, chlast, vsadit ve Fortuně, každý rok mobil za 15tis. a paušální volání a ještě seknou dluh. tohle vše někteří nepotřebují :)

hodnocení

0x

Taky tohle nechápu...lidé brečí, že mají málo peněz a hledají nějaké cestičky, aby měli větší příjem místo toho, aby se snažili více v hledání práce?

Tady v Praze v Lidlu teď garantují 21 000kč za 35 hodin/ týden. Ano, doplňování zboží a dřepení na pokladně.

lidus*
hodnocení

0x

20 000,- dnes opravdu moc není ale důchodci z toho dokáží ušetřit, mladá matka + 2 malé děti na 20 000,- také nesáhne a netrpí hlady. Co všechno je tak drahé? Dejte si obálky a do těch rozpočítejte peníze, na bydlení + Sipo, potraviny, drogerie, kultura...nevím co ještě, pokud nebudete tahat z obálek na něco jiného, zjistíte, že ještě dokážete ušetřit i když třeba jen pouhou 100,-. Vše je drahé a mladí chtějí vše nej a nejlépe hned, zrovna ráno se mi pochlubil synovec, že má nový mobil za 15000,- ale nutně potřebuje půjčit do výplaty 3000,-.

Nepůjčila bych ani náhodou.Když chtěl mobil za 15 tis. tak ať teď žvýká suchý chleba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]