Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné trávení - babské rady

Od: jindrous91* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den rád bych požádal o pár tzv. babských rad.Jelikož mám tvrdohlavou přítelkyni která se již několik měsíců chystá k lékaři a pořád nic...tak skusím co na to lidi tady :) přítelkyně není ani tlustá ani hubená zlatý střed nejí nezdravě ale ani né zdravě, spíš nepravidelně

-docela často si stěžuje na bolest břicha a že se nemůže pořádně a pravidelně vyprázdnit,taky to popisuje tak že má ztvrdlé/tvrdé bříško má s tím někdo zkušenosti?co byste na to poradili více vlákniny oříšky semínka apod.? nevím...

-druhý problém má v tom že se nadměrně potí třeba i v zimě,když je teplo nebo pořádné horko v létě tak nemůže nosit oblečení jaké chce ale takové kde nejdou vidět kruhy od pocení (deodoranty moc nepomáhaj) netušíte čím by to mohlo být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Budete-li zkoušet různé rady, aniž byste znali skutečnou příčinu problému, můžete své přítekyni spíše uškodit. Jestli Vám na přítelkyni záleží, přestaňte pro ni shánět rady v internetu, ale přesvědčte ji k návštěvě lékaře. Můžete ji popořit např. tím, že ji tam doprovodíte.

hodnocení

1x

Dobrý den. Příčinu určí jen lékař. Přesvěčte přítelkyni, ať jde k lékaři a nechá se vyšetřit. Pokud si ztěžuje na bolest břicha, může to být závažný zdravotní problém. Experimentování dle rad na netu by jí mohlo více uškodit než prospět. I to nadměrné pocení může znamenat nějaký zdravotní problém. Kolik je přítelkyni let? Dodržuje pitný režim? Jak je na tom s tlakem, cukrem? Má v pořádku štítnou žlázu? Vyprazdňování mohou zlepšit např. švestky, ale jak říkám - chce to vyšetření od lékaře a zařídit se dle jeho rad a doporučení.

hodnocení

1x

Moje nedávné zkušenosti s problémama s trávením mi ukázaly, že pravidelnost stravování je možná důležitější než vlastní složení jídla. Rozhodně přidat vlákninu, mě se osvědčilo čínské zelí. Ale hlavně hodně pít, 3 litry denně. Bez dostatku vody se dobrá stolice nezformuje.

Nadměrné pocení způsobuje asi 100 různých příčiní, od stresu, přes sníženou hladinu cukru, poruchy funkce štítné žlázy, až po problémy při menopauze (nevím, kolik je přítelkyni let). Možný je taky nedostatek vitamínu D, který je v ČR relativně častý, ten by pomohl i při tom trávení. Zařaďte do jídelníčku ryby (hlavně mořské, klidně i konzervy).

Ale samozřejmě skutečnou diagnozu vám dá jedině lékař, my tady jen tak hádáme. Rozhodně bych to dál neodkládal, může se tam rozvíjet problém, který se pak může nebezpečně zkomplikovat (vřed, celiakie, chronický zánět, crohnova choroba, ulcerozní kolitida, žlučníkový kámen, chronický zánět slepého střeva atd.)

figurek*
hodnocení

0x

na vyprazdňování je přece nejlepší stará dobrá kyška. Ať večer vypije půl litru kyšky a ráno se uvidí. Když kyška nepomůže, tak určitě neuškodí.

Co udělat s nadměrným pocením to netuším, ale tento problém prý taky bývá jinde, než by si jeden myslel.

S horkem prý zas až tak moc nesouvisí. Spíš s ledvinami nebo s cukrovkou.

hodnocení

0x

Budu kapku protivná, omlouvám se. Paní, (kolik má roků?) se neumí starat a postarat se o sebe? A až bude pozdě, bude potřebovat, ať se o ni postaráte vy? *sok* Může mít cukrovku, může mít hin štítnou žlázu, může mít přechod, když nevíme kolik je jí let, může mít hin játra nebo ledviny. Tohle všechno jí nestojí za námahu zajít k lékaři na prentivní prohlídku? Nechat si vzít krev a čurnout do skleničky, nechat si změřit tlak? Hmhmhm, divné, zvláště, když za to nezaplatí?!

hodnocení

0x

Potíže s břichem nejsou ,,sranda,,příčin může být mnoho. Na to vyprázdnění bych doporučila na noc vypít za tepla čaj ze ,,senného listu,,ale bývají pak u toho pořádné křeče v břiše,ale pomůže-znám z vlastní zkušenosti a nebo sníst na noc pár sušených švestek a zapít teplým mlékem a to by byl div,kdyby to nepomohlo! Např Gutalax je u mně celkem na nic,jednou jsem vypila snad půl skleničky a nic. Přidala jsem do stravy dostatek zeleniny,vloček,ovoce a problémy už dávno nemám. Ale hlavní moje rada je -- Jít k lékaři na vyšetření břicha ať nic vážnějšího nezanedbá ! Jo a to nadměrné pocení a pokuď i hodně pije by mohla být i začínající cukrovka.

Cukrovka se typicky projevuje nadměrným močením, pocení může být také, ale močení je hodně specifické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]