Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Před časen jsem si koupil na internetu výrobek. Nevyhovoval, tak jsem ho obratem vrátil poštou. Obchodník mi nevrátil peníze. Asi po měsíci jsem mu napsal email. Nereagoval. Po dalších 2 měsících jsem napsal další email. Nereagoval. Vzpomněl jsem si na to až dnes. Dlužná částka je necelých tisíc korun. Je to už 3 roky. Mohu peníze ještě dnes vymáhat? Má smysl napsat předžalobní výzvu, nebo je to již promlčené? Děkuji.
Upřímně? Tak na tohle bych se už vykašlala. Možná bych zkusila ještě jednou kontaktovat toho prodejce, ale po třech letech je to podle mne už zbytečné. Proč jste tenkrát nepostupoval jinak? Když jste to obratem vrátil, měl jste nárok na okamžité vrácení peněz, ale ne tím způsobem, že jste jen tak zboží vrátil, pak měsíc čekal a pak teprve urgoval prodejce. Napsal jste mu vůbec že odstupujete od smlouvy a že žádáte vrátit peníze? Asi ne, podle toho co popisujete. A čekat další dva měsíce a pak ještě tři roky, to už vůbec nechápu. A necelá tisícovka nestojí vůbec za to, abyste si bral právníka. Jemu zaplatíte mnohem víc a on to stejně nevyhraje. Pokud je to tak jak popisujete, nemáte v ruce vůbec nic. Jenom dva emaily během tří let.
Dobrý den
Děkuji Vám za Váš názor. Mimo dvou emailů které jsem poslal mám v ruce jěště výpis z banky, mohu doložit, že jsem zaplatil. Zboží jsem vrátil poštou, takže mám dodejku - dokazuje, že obchodník zboží převzal. Píšete o právníkovi. Myslíte, že bez něj by to nešlo?
No Vy píšete, že uvažujete o předžalobní výzvě, tudíž asi ho pak chcete žalovat. A zrovna tak bude uvažovat on. A řekne si to co já. Přece si nevezme právníka pro necelou tisícovku a asi se ani neozve. Ale zkusit to můžete. Myslím si, že jste to nechal dlouho ležet u ledu. Nevím jaké máte šance po právní stránce věci, ale asi moc velké ne. Co to zkusit zjistit na neplacených stránkách, kde radí právníci. A možná že Vám i odpoví někdo, kdo udělal to samé co Vy a řekne Vám jak postupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.