Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemeroidy a rakovina

Od: jana7 odpovědí: 4 změna:
Zajímalo by mě jestli je možné, když má člověk hemeroidy (křečové žíly) jestli se z toho časem udělá rakovina. Někde jsem slyšela, že to tak je. Jen se mi to zdá divné.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ne, z hemoroidů se "neudělá" rakovina - nebezpečný (rizikový) je polyp. Zdravím!

doplněno 13.03.17 20:34:

Hemoroidy jsou žilního původu, resp. je to "jen" poškození žil v konečníku. Polyp je výrůstek, který se tam vytvoří - jde o bujení (novotvar), které může být nezhoubné či zhoubné (rakovina).

hodnocení

0x

Některé příznaky rakoviny mohou zřejmě vypadat jako hemoroidy. Jako dítě jsem byla při přebírání lékárničky po zemřelém: "Tady je ..., ..., ... (názvy léků a mastí na hemoroidy)... no jo, on si do konce života myslel, že má hemoroidy."

Prosím, kdokoliv s problémem s hemoroidy, nechci nikoho strašit. Možná to byl jen hloupý člověk. Nebo chlap, který do umdlení tvrdil, že mu nic není a že doktora nepotřebuje.

sebod*
hodnocení

0x

Moje sestra se léčila celý život s hemeroidy. No a pak najednou měla rakovinu konečníku. Lékaři to dost dlouho zanedbávali, stále léčili jako hemeroidy. Dnes má za sebou několik operací, vývod bokem, plno ozařování a několik kol chemoterapie.

hodnocení

0x

Naštěstí máme bezbolestný test na rakovinu tlustého střeva, který dostávají dokonce starší pacienti zdarma, takže žádné strachy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]